Atena - kuće i apartmani za odmor

Jedan od najpoznatijih i najdivnijih gradova na svijetu čeka da ga istražite i upoznate. Rezervirajte kuću ili apartman iz NOVASOL ponude i krenite u avanturu. Grčka kultura i povijest, gastronomija i način života su toliko posebni da ćete ovdje doživjeti više od samog odmora. Prepustite grčkoj tradiciji da vas vodi kroz divno putovanje Grčkom. Atena je bila je jedan od najjačih grada ili polisa u Grčkoj. Okružen zidinama, koje su čuvale Akropolu a na njoj su bili hramovi božanstava. Atena je naseljena više od 3000 godina, stoga je i jedan od najstarijih gradova u Europi, ali i ne samo to Atena je 1985.godine bila prva prijestolnica kulture kao i mjesto održavanja prvih Olimpijskih igara.

odmor u Ateni

Zanimljivosti Atene

Akropola je razlog posjeta većine posjetitelja. Kompleks antičkih građevina na stijeni upisan je na popis svjetske baštine i jedan je od najznačajnijih spomenika europske kulturne baštine. Propileji su monumentalno predvorje odnosno prilazni trijem na Akropoli, dok je glavni hram Partenon nastao prvi i on je posvećen božici Ateni, te su njegovi ostaci među najpoznatijim primjerima grčke arhitekture. Akropola ima vidikovac s kojeg ćete moći doživjeti najljepši pogled na grad.

Znamenitosti ne nedostaje u Ateni, stoga smo sigurni da ćete uživati u svakoj posebno. Ukoliko ogladnite prošetajte se do tržnice Monastiraki gdje ćete pronaći ne samo svježe namirnice nego i puno više od toga. Nezaobilazni su i mali restorani u kojima možete kušati odličnu grčku gastronomiju i poznato grčko vino. Atena je poznata i po odličnom noćnom provodu za sve koji su željni zabave. Plaže na kojima se možete potpuno relaksirati su Pireaus i Faliron. Iako Atena nudi i mnoge druge. Tu ćete pronaći osvježenje od ljetnih vrućina. Po svemu sudeći, morate posjetiti Atenu i doživjeti sva njezina bogatstva.

Rezervirajte smještaj iz NOVASOl ponude i uživajte u nezaboravnom odmoru u Grčkoj.