Halkidiki - vile, kuće i apartmani za odmor

Poluotok Halkidiki je savršeno odredište za ljubitelje kupanja, surfanja i jedrenja. Krase ga pješčane plaže prikladne za djecu i borove šume u osamljenim uvalama, koje skoro pa dotiču plavo Egejsko more.

Halkidiki

Tri poluotoka poput tri prsta

Tri poluotoka Halkidikija izgledaju poput tri prsta, koja uranjaju u Egejsko more. Kassandra, je najzapadniji od poluotoka, divnog krajolika, živahnih naselja, koji pruža raznovrsne mogućnosti za opušten i aktivan odmor. Ima 50 kilometara dugu obalu a krasi ju mediteranska klima i netaknuta priroda. Prekrivena je borovom šumom i obiluje predivnim pješčanim plažama koje morate doživjeti. Ovdje je odmor u pravom smislu riječi odmor iz snova. Tradicionalna gastronomija oduševiti će i najzahtjevnije, a bogat noćni život obogatiti će vaš odmor. Kasandra je najpopularniji i najpoznatiji dio Halkidikija.

Sithonia je poluotok smješten u sredini, kojeg krasi predivna kombinacija mora i brdovitog krajolika. Pravi mali raj jer ju krase plaže čistog pijeska koje se pružaju kilometrima uz obalu. Mjesta poput Nikiti, Toroni su tu da ih otkrijete i obiđete. Poluotok je zabave i noćnog provoda ali i divno mjesto za odmor sa obitelji. Atos je najistočniji poluotok, nepristupačne istoimene planine, poznate i kao Sveto gorje. Sjedište je 20 pravoslavnih manastira i čini autonomnu državu pod grčkim suverenitetom.

Gotovo sve plaže na poluotoku Halkidiki imaju plavu zastavu što označava kvalitetu tako da ćete se ovdje moći potpuno opustiti i relaksirati u čistom moru i predivnim plažama. Rezervirajte smještaj iz NOVASOL ponude, uživajte u jutarnjoj kavici na terasi vaše kuće ili apartmana a zatim se zaputite u istraživanje ovog rajskog mjesta za odmor.

Halkidiki

Zanimljivosti poluotoka

Inače, poznato je da Grčka ima najviše muzeja od svih država na svijetu a upravo je Halkidiki mjesto nastanka svijeta po grčkoj mitologiji. Uz rajske plaže Halkidiki ima i bogatu povijest i mjesta koja možete posjetiti. U Poligirosu možete posjetiti muzej folklora za sve ljubitelje narodne tradicije. Ovi poluotoci nude savršen odmor za sve goste te brojne mogućnosti odličnog provoda.

Rezervirajte smještaj u Grčkoj i uživajte u zemlji koja nudi pregršt događanja i prirodnih ljepota!