Evia – kuće i apartmani za odmor

Otok Evia nalazi se najbliže gradu Ateni i jedan je od otoka koji još nije posve otkriven ali je jedan od najzanimljivijih grčkih otoka te ujedno i drugi po veličini otok u Grčkoj. Glavni grad otoka je Halkis, a Evia je otok dug 180km. Smatra se da je ovaj otok bio dio kopna no da je razdvojen potresom od kopna.  Predivan krajolik kojim dominira planinski dio te kristalno čisto more i netaknuta priroda oduševiti će vas na otoku Evia. Otok se nalazi jako blizu kopna. Evia se dijeli na tri dijela: sjeverni, središnji i južni. Svaki dio nudi određenu posebitost, karakterističan pejzaž, bogatu vegetaciju i kulturnu baštinu. Na otoku Evia se nudi bogata turistička ponuda, kao i mnogi izleti te brojne druge aktivnosti koje će vam upotpuniti odmor. Evia je otok koji je sve popularniji i koji iz godine u godinu privlači sve veći broj turista. Zanimljivo je da na otoku Evia rastu šume pitomog kestena.

odmor na otoku Evia

Popularne kuće za odmor u Evia

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Evia

Loading...

Zanimljivosti otoka

Evia je idealno mjesto za sve one koji žele okusiti grčki način života na otoku. Ovaj otok osim predivnih plaža i kristalno čistog mora nudi i mnoštvo aktivnosti i mogućnosti za aktivan odmor. Pješačke staze, planinarenje, jahanje, biciklizam i slično ispuniti će vašu želju za aktivnostima. Ljubitelji prirode biti će oduševljeni predivnim prizorima i krajolikom. Na otoku su zime blage a ljeta mediteranska, što znači okupana suncem. Sjeveroistočnjak puše ljeti stoga olakšava boravak na suncu. Jedno od najpopularnijeg mjesta je ujedno i na otoku Edipsos gdje velik broj turista dolazi kako bi uživali u termalnim vodama. Tinos je vjersko središte i manje poznat dio otoka, no zanimljiv pogotovo hodočasnicima jer ovdje dolaze brojni vjernici. Crkva koja dominira i koju posjećuju hodočasnici zove se Panayia Meyalóhari.

Rezervirajte smještaj iz NOVASOL ponude i istražite sve čarolije ovog prekrasnog grčkog otoka koji je sve više privlačan posjetiteljima diljem svijeta.