Porto - kuće i apartmani za odmor

Porto je drugi po veličini grad u Portugalu, a nalazi se u sjevernoj regiji Norte. Nalazi se na ušću rijeke Douro koja se ulijeva u Atlantski ocean. Ujedno je Douro najveća rijeka na Pirinejskom poluotoku. Duljina rijeke je 897 kilometara a ulijeva se u Španjolskoj. U Portu prevladava sredozemna klima, što znači da su ljeta vruća a zime blage. Nakon Lisabona Porto je svakako grad u Portugalu kojeg morate posjetiti. Živahan grad uz rijeku i more odiše posebnim šarmom. Porto ima odlično očuvanu gradsku jezgru pod zaštitom UNESCO-a, iz 14. stoljeća. U starom dijelu grada posjetite romaničku katedralu, te gotičku crkvu Sv. Franje. Tu se nalazi i najveće portugalsko sveučilište, nekoliko zanimljivih palača, brojne galerije te Muzej suvremene umjetnosti. Rezervirajte smještaj u Portu i provedite divan odmor u Portugalu.

Porto

Odlična Porto vina koja morate probati!

Porto je poznat po svojim vinima koja se proizvode u dolini rijeke Douro. Glavna značajka porto vina je da se u ranoj fazi zrenja vina dodaje alkohol. Zbog toga je porto vino slatko jer ima velik postotak šećera iz grožđa koje kvasac nije stigao pretvoriti u alkohol jer je to prekinuto visokom koncentracijom alkohola. Porto vino se danas pije kao aperitiv, ili uz deserte stoga svakako probajte ovo posebno portugalsko vino. Na lijevoj obali rijeke, u Vili Novi de Gaiji nalazi se većina vinskih podruma, kao i mnogi restorani gdje možete kušati vina i uživati u raznim portugalskim specijalitetima, a nećete pogriješiti ako probate Francesinhu njihov tradicionalni sendvič. No, ipak ste u Portugalu, gdje se najviše jede riba, stoga probajte neke od ribljih specijaliteta. U pojedinim restoranima moći ćete poslušati Fado, što će vas posebno oduševiti. Restorane ćete pronaći i u centru starog dijela grada, male taverne koje odišu tradicijom i jednostavnošću.  

Simbol grada je pijetao, jer je upravo pijetao kukurikanjem spasio grad od najezde Maura kaže legenda. Porto se sastoji od dva dijela Porta i Gaje , koja spaja most Dom Luis I., po čemu je i država dobila ime. Most koji ih spaja, ima dvije razine, na gornjoj prometuje gradski metro, a na donjoj je cestovni promet. Konstrukcija mosta slična je na Eiffelov most, a noću most izgleda fascinantno. Nemojte propustiti otići u romantičnu šetnju Portom. Sigurni smo da ćete se zaljubiti u ovaj grad.

Šetnja starim gradom, koji je pun šarenih kućica, ostati će vam u sjećanju jer je Porto baš kao i Lisabon grad pun šarma. Ukoliko poželite na plažu, u gradskoj okolici nalaze se plaže na kojima se možete relaksirati i uživati. Porto je grad koji ima sve što je potrebno za nezaboravan odmor, stoga izaberite smještaj iz naše ponude i uživajte u ovom čarobnom gradu.

Nadamo se kako ćete pronaći savršen smještaj iz naše ponude i uživati u predivnom portugalskom gradu Porto i okolnim mjestima koji nude bezbroj zanimljivosti i aktivnosti! Na vama je samo da izaberete. Pogledajte NOVASOL ponudu i rezervirajte vilu, kuću ili apartman u Portugalu! Okusite vino ove regije i sigurni smo se da ćete se poželjeti vratiti u Portugal!