Centro - vile, kuće i apartmani

Regija Centro zauzima središnji dio Portugala. Glavni grad ove regije je Coimbra. Ostali veći gradovi su: Aveiro, Branco, Leiria, Castelo, Viseu, Guarda. Ovom regijom dominiraju različiti krajolici, u unutrašnjosti se nalazi poznata planina Serra da Estrela, koja je ujedno najviša i najveća u ovom dijelu Portugala, rijeka Mondego, te prirodni par istog imena kao i planina. Ovo su prirodne ljepote koje možete doživjeti ukoliko volite prirodu i aktivni odmor. Zimi je popularno skijanje u Serra de Estrella, a one koji vole ribolov i druge aktivnosti na otvorenom moći će uživati u podnožju planine, gdje se nalazi nekoliko riječnih dolina. Ovo je područje također bogato borovim šumama. Regija Centro jedna je od najbogatijih regija i ekonomski najdinamičnija. Rezervirajte vilu, kuću ili apartman iz NOVASOL ponude smještaja u Portugalu!

Odlično je povezana sa gradovima na jugu i sjeveru. Vinske regije Dão DOC i Bairrada DOC se među najpoznatijima u Portugalu. Radi se o autohtonim sortama grožđa, a većinom se proizvodi crno vino. Neki od najboljih vina nose naziv Dão nobre -  što u prijevodu znači plemenit. Posjetite glavni grad ove regije, Coimbru, koje je jedna od glavnih urbanih središta u zemlji. Poznata je najprije po svom sveučilištu, koje je osnovano 1290.godine, a koje je jedno od najstarijih sveučilišta u svijetu. Coimbru često nazivaju gradom studenata jer ovdje studira preko 20.000 studenata iz Portugala i Europe. Od kulturne baštine ovdje možete posjetiti staru i novu katedralu, samostan Sv. Križ, knjižnicu koje je izgrađena u 18.stoljeću u baroknom stilu, te mnoge druge zanimljivosti. Coimbra je grad bogate povijesti, te predstavlja treći najznačajniji grad u Portugalu, nakon Lisabona i Porta. Ovdje možete poslušati tradicionalni Coimbra fado koji je različit od lisabonskog fada.  Coimbru krase srednjovjekovne ulice, a smješten je na brežuljku iznad rijeke Mondego. U starom dijelu grada naići ćete na poneki vidikovac s kojeg se pruža pogled na dolinu rijeke.

Regija Centro graniči sa Španjolskom, a na granici se nalaze brojne utvrde i dvorci kao podsjetnik na mnoge bitke u prošlosti. Utvrde su branile gradove od neprijatelja, a dugo godina se Portugal borio za neovisnost. Danas je to jedna od najdužih granica u Europi. U gradovima uz granicu moći ćete okusiti tradicionalna hranu i sudjelovati u brojnim festivalima koji se ovdje održavaju. Posjetite dvorce i utvrde koji se ovdje nalaze i zaronite u bogatu povijest ovog naroda. Ukoliko ste se zaželjeli mora i plaža ne propustite mjesto Peniche, pogotovo ako volite surfati. Valovi su divovski, a zbog njih surferi iz cijelog svijeta dolaze i uživaju u vodenim vratolomijama! Ako niste vješti u surfanju može sa kopna pratiti svjetsko natjecanje i navijati za one najbolje među surferima! Dok ste u gradu Peniche svakako posjetite prirodni rezervat Berlengas, do kojeg se može doći brodićem. Možete roniti na Berlengasu i promatrati morski svijet u kristalno čistom moru.Ako ogladnite u Penicheu možete okusiti neke od lokanih specijaliteta, te se ste zasladiti desertom imena''Amigo de Peniche''.

Nadamo se kako ćete pronaći savršen smještaj iz naše ponude i uživati u predivnoj portugalskoj regiji Centro koja nudi bezbroj zanimljivosti i aktivnosti! Na vama je samo da izaberete. Rezervirajte vilu, kuću ili apartman iz NOVASOL ponude i uživajte u regiji Centro u Portugalu!

Centralna Portugalia na wakacje