Sudeti - kuće za odmor

Područje Sudeta poziva na obiteljski godišnji odmor, i to ne samo zimi, kada je idealan snijeg za skijaše.

U dio Sudeta spadaju i Krkonoše unatoč visini vrhova od samo 1300 - 1603 m njegovi visoki predjeli imaju jaki podalpski karakter, što je kod nekih drugih planinskih masiva slučaj tek na visini preko 1500 m. U općini Špindlerův Mlýn (Spindlermühle) na visini od 1384 m se nalazi izvorište Elbe.

Poljska gorja su već godinama omiljena medju turistima i polagano sve više postaju alternativom alpskim zemljama i skijalištima. Krkonoše nudi idalne uvjete i mogućnosti za zimske športove i domovina je legendarnog planinskog duha Rübezahl-a. Glavno bilo Krkonoša ujedno predstavlja i granicu izmedju Češke i Poljske, a njegov najviši vrh je 1603m visoka Schneekoppe (Śnieżka). Sjeverno od glavnog bila gorje se naglo obrušava prema Poljskoj.

Ferienwohnung Sudetenland - Polen

Popularne kuće za odmor u Sudeti

Loading...

Kuće za odmor koje primaju kućne ljubimce u Sudeti

Loading...

Wroclaw

Wroclaw, glavni grad Donje Šlezije, jedan od najstarijih i najljepših gradova Poljske. Izgrađen u podnožju Sudeti planine i na rijeci Odri, te između brojnih pritoka i kanala, grad leži na 12 otoka i 112 mostova. Zbog brojnih mostova i prilaza grad se naziva i poljskom Venecijom, dok njegove zidine pričaju o bogatoj i burnoj povijesti. O vremenu iz ranog srednjeg vijeka svjedoči katedrala smještena na otoku, koja je sačuvana u odličnom stanju te predstavlja jednu od najljepših postojećih katedrala u Europi.

Jaskinia Niedźwiedzia

Među najveće prirodne atrakcije nedvojbeno se ubraja i medvjeđa špilja kod Kletnoa, koja se nalazi na jugozapadnoj padini Stroma. To je najduža stalagmitska špilja u Sudeti planini sa hodnicima od oko 3 km, koja se prostire na tri kata. Ime je dobila po kostima jednog prapovijesnog medvjeda koje su pronađene u špilji. Šarolikost stalagmita i stalaktita te njihovih dvorana je impresivnih dimenzija (najveća 45 m visine i 60 m dužine). Kako bi se zaštitile sve ove vrijednosti, špilja je proglašena rezervatom. Jedan dio gornjih hodnika je otvoren za posjetitelje (samo uz vodiča!).

Czestochowa

Czestochowa na sjeveru Šlezije, nakon Lourdesa u Francuskoj i Fatime u Portugalu, pripada među najznačajnija hodočasnička mjesta u Europi i predstavlja duhovni glavni grad poljskog katoličanstva. Barokna bazilika iz 15. st. skriva u svojoj unutrašnjosti poznatu svetu sliku crne Madone, a svake godine je ovo mjesto cilj milijuna hodočasnika kako iz Poljske tako i iz drugih zemalja svijeta.

Izaberite neku od vila, kuća ili apartmana iz NOVASOL ponude smještaja u Poljskoj i uživajte u odmoru.