Pafos - kuće za odmor

Pafos se nalazi na zapadnoj obali Cipra, a smješten je 50 kilometara zapadno od Limassola, poznate ciparske luke. Upravno je središte pokrajine Pafos. Značajna povijest krasi ovaj ciparski grad. U vrijeme helenizma i rimskog razdoblja Pafos je bio glavni grad o čemu svjedoče brojni zapisi i kulturni spomenici. Upravo zbog njih Pafos je upisan na listu svjetske kulturne baštine. Nakon 1974. godine najveća grana razvitka ovoga grada je turizam koji od tada sve više buja. Ono što će vas posebno očarati jest legenda o rođenju grčke božice ljubavi i ljepote, Afrodite, koja privlači turiste iz cijeloga svijeta. Legenda kaže da se Afrodita rodila iz morske pjene kraj stijena Petra tou Romiou (Aphrodite’s Beach) na obali Cipra u starom dijelu grada Pafosa. Uživati možete u pogledu na more u blizini Afroditine stijene, ili pak provesti romantičnu večer u šetnji uz obalu. S obzirom da je riječ o mjestu rođenja Afrodite koja je zahvaljujući svojoj ljepoti jedna od najmoćnijih božica, sigurni smo da ćete ljepotu ovoga mjesta iskoristiti za trenutke potpunog odmora. Uz šum valova, ljubavne čarolije neće nedostajati na ovome mjestu. Predlažemo da trenutke na ovom čarobnom mjestu provedete s vama posebnom osobom jer ovo mjesto doslovno očarava. Tirkizno more i šljunčana plaža privući će vas da se okupate, a možda prilikom plivanja u moru susretnete i božicu Afroditu. Ukoliko tražite odmor od svakodnevnice, dobru hranu i  kulturne i mitsku zanimljivosti onda je Pafos definitivno odličan izbor za vas. U blizini plaža nalaze se tradicionalne male taverne i restorani sa odličnim ciparskim vinima te hranom koja će vas oduševiti.

Grad Pafos dobio je ime upravo po Pafosu, sinu mitskog kipara Pigmaliona, čiju je skulpturu božice Afrodite napravljenu od slonovače oživjela božica. Mikenjani su 1200.godine prije nove ere sagradili hram božici Afroditi i cijeli stari Pafos, a kasnije je on pripao Feničanima, te Grcima, dok je novi Pafos izgradio Nikokles koji je bio posljednji kralj Pafosa u vrijeme Aleksandra Velikog. Iz helenističkog i rimskog razdoblja sačuvani su ostaci kazališta (iz 4.stoljeća prije nove ere.)  i rimske guvernerove palače čiji su mozaici impozantni. Tu su i katakombe iz starokršćanskog razdoblja, a znamenita je i bizantska tvrđava koju su dogradili Mlečani 1570. godine.

Posjetite jedan od najljepših primjera bizantskih fresaka i ikona na ovom području u samostanu Agios Neophytos koji je danas i u službi zanimljivog bizantskog muzeja. Posjetite Afroditin hram, osjetiti dašak starogrčke mitologije, ostatke kazališta, Grobnicu kraljeva, bizantske tvrđave a za kraj dana  zasladite se poznatim ciparskim desertnim vinom, koje je ispijao i sam Rikard Lavljeg srca. Izaberite vilu, kuću ili apartman iz naše ponude smještaja upravu na Cipru i posjetite mediteranski grad Pafos, koji broji oko 40 000 stanovnika, i ima sve adute koje treba imati destinacija iz snova. Nema boljeg mjesta za odmor nego na Cipru u jednoj od naših kuća! Klima je savršena za ugodan odmor, a sadržaja i aktivnosti ovdje vam neće nedostajati! Otok Cipar broji oko 300 sunčanih sati godišnje stoga dođite i uživajte na Cipru i provedite nezaboravan odmor u društvu prijatelja i obitelji! Odaberite vilu, kuću ili apartman iz NOVASOL ponude i uživajte na Cipru!

Ferienhaus Paphos - Zypern

Popularne kuće za odmor u Pafos

Loading...

Kuće za odmor s bazenom u Pafos

Loading...

Kuće za odmor s fleksibilnim terminima dolaska u Pafos

Loading...