Famagusta - kuće za odmor

Grad smješten na istočnoj strani Cipra, okružen predivnim plažama Protaras i Ayia Napa, te ujedno i administrativno sjedište okruga Famagusta na istoimenom zaljevu. Izaberite savršenu kuću iz naše ponude na Cipru i otkrijete predivnu obalu sa kristalno čistim morem. Famagusta je značajan grad i po tome što je najdublja luka na Cipru, a osnovao ga je Ptolomej u 3.st. prije nove ere.

Cipar je mali otok sa predivnom, netaknutom prirodom te bogatom kulturnom baštinom. Ovo je otok na kojem ćete uživati i osjetiti sve čari pravog Mediterana. U blizini Famaguste nalaze se ostaci antičkog grada Salamisa koji je uništen 647g. prije nove ere. 1291.godine Famagustu su naselile kršćanske izbjeglice nakon pada Akre (iz današanjeg Izraela). Grad se razvijao, a 1489.g. prelazi u ruke Mlečana, pod čijom kontrolom postaje razvijena luka. Tijekom duge opsade, preuzimaju ga Turci, a 1735. godine potres uništava grad. Ostaci ruševina postaju turistička atrakcija, koja privlači turiste iz cijelog svijeta. Katedrala Sv.Nikole, sagrađena u gotičkom stilu, bila je kršćanska katedrala da bi nakon turske okupacije postala džamija. Ova katedrala zapravo je spoj dviju država i dviju religija. Ono što će vam svakako biti zanimljivo ukoliko volite Shakespeara jest da se u ovom gradu odigrava radnja njegove poznate tragedije - Otelo, te da je tvrđava, koju su u 14. stoljeću francuski plemići izgradili, dobila po njoj ime. Tvrđava je izgrađena da bi štitila luku od neprijatelja. Do turske invazije Famagusta je bio pretežno grčki grad. Nakon što su ga zauzeli Turci, Grci su evakuirani te je to danas turski grad. Burna prošlost utkana je u gradove Cipra, koji će vas oduševiti poviješću ali i brojnim turističkim sadržajima.  

Za sve koji žele aktivniji odmor, poluotok Cape Greco poziva ronioce da istraže njegovo dno, impresivne špilje i bioraznolikost. Svi sportovi na vodi ovdje su dostupni. Istražite mnoštvo zanimljivih staza pješačkih staza kroz borove šume, raznovrsnu botaničku raznovrsnost, zaustavite se da biste uživali u spektakularnim pogledima s litica na moru koje gledaju prema prekrasnom Mediteranu. Zaputite se na označenu stazu koja se proteže od Cipra do Gibraltara. Uz to, Cipar ima idealnu klimu za bicikliranje tijekom cijele godine uz niske godišnje oborine i lagane vjetrove. Visoke vapnenačke stijene trideset stopa imaju pećine koje su raj za ronioce. Cape Greko ima temperaturu mora od 16 ° C do 28 ° C i vidljivost do 40 metara. Iz tog razloga, a da ne spominjemo prekrasan krajolik i morski život morate ga osobno doživjeti. U blizini Famaguste nalazi se Ayia Napa koje je jedno od najposjećenijih turističkih mjesta na Cipru a karakteriziraju ju kilometarske pješčane plaže, najljepše na otoku Cipru.

Ovo je mjesto za potpuni odmor, sa obitelji i prijateljima. Specijaliteti koje možete ovdje kušati su najvećim dijelom morski, a kuhinja je mediteranska. Svakako posjetiti i plaže mjesta Protaras koje će vas ostaviti bez daha. Ukoliko svoj idealan odmor želite provesti na pješčanoj plaži uživajući u njenim blagodatima, onda je Cipar otok vaših snova!

Izaberite vilu, kuću ili apartman iz NOVASOL ponude i uživajte na Cipru!

Ferienhaus Famagusta - Zypern