Odmor na Jadranu

Odlazak na plažu, kupanje i uživanje uz površinu na kojoj se ljeska sunce odlike su koje se traže na ljetovanju. Spomenemo li ljetni odmor, Jadran je često prva pomisao, govorimo li o odmoru na plaži. Omiljene plaže na Jadranu mogu se naći gotovo na svakom koraku. Rado bismo Vam predstavili neka od omiljenih mjesta na Jadranu. U našoj se ponudi u blizini zanimljivih i poznatih plaža te odličnih kupališta nalazi sve: obične kućice, raskošne vile, kuće s bazenom, obični, ali i luksuzni apartmani. Jadran vas sigurno neće razočarati, a neki drugi dijelovi Hrvatske bi vas mogli i ugodno iznenaditi.

Smještaj Jadran

Putovanje na Jadran Istra

Krenemo li od Umaga, moramo spomenuti tri plaže s Plavom zastavom: Kanova, Katoro i Stella Maris. Najpoznatija je pješčana Stella Maris približno tri kilometra od središta mjesta. Kanova je odlična plaža za obitelji s manjom djecom, a ima i odvojeni dio za naturiste. Katoro je osim za obitelji odlična plaža i za noćni provod zbog brojnih barova, a u njenoj se blizini nalazi i obiteljska plaža Polynesia s bogatom rekreativnom ponudom. Novigrad je također grad s tri plaže na kojima se vijori plava zastava: Maestral, Sirena i Mareda. Sve su odlične za sve uzraste, osobito djecu, a Mareda se može pohvaliti velikim izborom sportskih sadržaja za sve ukuse. Poreč je načičkan lijepim plažama i kamo god da krenete, pronaći ćete neku koja vam odgovara: Materada, Val Maro, Zelena laguna, Borik, Lotosi, Plava laguna i brojne druge. Slijedi Vrsar sa svojom plažom Konversada koja je najveća naturistička plaža u cijeloj Europi, a toliko je dobro uređena i bogata sadržajima da se i na njoj vije Plava zastava. Lijepi Rovinj na pješačkoj udaljenosti od svog središta u uvali Lone nudi plažu s koje se pružaju krasne panorame. Dvije naturističke plaže Rovinja su Valata u plaža na otočiću Maškinu. Južne obale Pule nude krasne male plaže, osobito u predjelima Verudela i Stoja gdje se nalazi Valkane, plaža dostupna osobama s poteškoćama u kretanju. Rt Kamenjak, najjužnija točka Istre, poznat je po svojim lijepim kamenitim obalama koje skrivaju uvale obrasle mirisnim mediteranskim biljem. Možda najpoznatija plaža Istre je Bijeca koja se nalazi u Medulinu. Iznimno duga pješčana plaža nudi hladovinu, barove, restorane, a sama pješčana uvala je plitka i idealna za razne aktivnosti i dječju igru. Najpoznatija plaža istoka Istre nalazi se u mjestu Rabac: Girandella nudi sve sadržaje i kvalitetu potrebnu za Plavu zastavu, a dom je ljetnog festivala.

Apartmani Jadran

Plaže Kvarnerskog zaljeva

Opatijska rivijera poznata je po svojoj dugoj tradiciji gostoprimstva i turizma, a njene šljunčane plaže ne zaostaju. Čak i sama Rijeka nudi lijepe šljunčane plaže poput one na Kantridi. U Crikvenici se nalaze prekrasne šljunčane i pješčane plaže, a one najpoznatije su Crni Molo Manestra. Šljunčane plaže biseri su obale koja se pruža prema jugu. Možete ih pronaći u Novom Vindoloskom, Senju, Svetom Juraju, Karlobagu te manjim mjestima, a skrivaju se među stjenovitim uvalama koje prevladavaju ovim dramatičnim krajolicima. Kvarnerski otoci pravo su blago šljunka i pijeska. Na Krku vas čekaju Bunculuka, Komoriška, Meline, Vela Plaža, ali i brojne druge manje poznate. Krenite na Cres i otkrijte zaklonjene i nepristupačne plaže poput Svetog Ivana ili Komoriške na kojima možete pobjeći od civilizacije. Tražite li plažu za obiteljski odmor, Cres nudi plažu Raca u mirnom i pitomom zaljevu. Lošinj je otok koji će vam ponuditi Veli žal, plažu s Plavom zastavom i svime što ona predstavlja nadomak središta mjesta. Odete li na mali Susak, možete uživati na plaži Spiaza, pitomoj pješčanoj uvali. Otok Rab poznat je po pješčanim i naturističkim plažama. Najpoznatije su Kandarola, Pudarica, Sahara i nezaobilazna Tajska plaža. Otok Pag poznat je po brojnim skrivenim uvalama, ali i poznatim pješčanim plažama, među kojima je Zrće zvijezda.

Plaže Jadran

Poznate plaže Dalmacije

Sjever Dalmacije poznat je po pitomim pješčanim plažama koje možete posjetiti na otoku Viru i u okolici Nina (Kraljičina plaža) pa sve do Zadra gdje ima više finih šljunčanih plaža. Zadarski arhipelag idealan je za odmor obitelji s djecom sa svojim zaklonjenim zelenim uvalama Ugljana, Pašmana te Dugog otoka (Sakarun). Šibenska obala puna je razvedenih uvala, pješčanih plaža poput one u Priovcu ili velikih šljunčanih poput onih u Vodicama (Plava plaža) i Primoštenu. Šibenski arhipelag s Muterom i Kornatima te ostalim otocima pravo je blago zaklonjenih uvalica. Trogir sa svojom okolicom i malim arhipelagom također nudi obilje šljunčanih plaža i skrivenih stjenovitih zaljeva. Split i Omiš s okolicom su poznati po lijepim velikim pješčanim, ali i šljunčanim plažama, no teško da se što može usporediti sa 60 kilometara gotovo neprekinutog šljunka Makarske rivijere, među kojima je najpoznatija Putna rata u Brelima. Otoci srednje Dalmacije također nude skrivene uvale te šljunčane i pješčane plaže. Grad Hvar poznat je po popularnim plažama s odličnim restoranima i klubovima, a u Bolu na Braču se nalazi Zlatni rat – najpoznatije lice među hrvatskim plažama. Otok Vis neće razočarati jer se tamo nalazi Stiniva – jedna od najljepših i najdramatičnijih šljunčanih plaža Jadrana. Šolta je manje poznata, a zato možda najljepši doživljaj za ljubitelje mirnih plaža među kojima je Maslinica omiljena. Dinamična se obala puna uvala u sjeni borova ili okružena mediteranskim raslinjem nastavlja pelješkim i dubrovačkim područjem sve do Konavala. Posjetite šljunčane plaže u mjestu Viganj na Pelješcu dok promatrate surfere. U samom Dubrovniku postoji nekoliko poznatih plaža, a omiljena je Banje. Na Mljetu se zaboravite posjetiti pješčanu lagunu Blacu na krajnjem istoku. Na Korčuli je Lumbarda najpoznatija po svom pijesku, a maleni otok Proizd na suprotnoj strani otoka omiljeno je šljunčano i naturističko odredište, a Pasadur na Lastovu jedinstvena je pješčana uvala na Jadranu u mirnom zaljevu punom otočića.

Pješčane plaže Jadran

Smještaj Jadran

U blizini poznatih plaža Jadrana nudimo vam kuće za odmor kakav zaslužujete, a tu su i lijepi apartmani. Jadran će uvijek biti omiljeno mjesto za odmor, a na vama je da pretražite našu ponudu i pronađete upravo onu vilu koju tražite, apartman koji trebate ili kuću koju želite.