search

Tivat - vile, kuće i apartmani

Tivat je jedan od najmlađih gradova u Boki Kotorskoj, pa i na cijelom crnogorskom primorju. Ovo područje ima više od 160 sunčanih dana, a sezona stoga traje i do 6 mjeseci. Sjajan zemljopisni položaj i prirodne ljepote čine ga vrlo atraktivnom turističkom destinacijom, a prednost je i međunarodna zračna luka.

Plaže

Duž tivatske rivijere nižu se male atraktivne lučice, uvale i plaže ukupne površine približno 31200 m2. Najpoznatije plaže su Pržno, Kalardovo, Gradska plaža, Donja Lastva, Verige, Ponta Seljanovo, Waikiki, Belane, Oblatno (Almara Beach) i Solila (Movida). Ono što je jako zanimljivo jest činjenica da je duž obale središnjega dijela Tivta, čak i južno i sjeverno od marine, na više mjesta omogućen besplatan WiFi pristup Internetu. Sve što trebate je pregeldati našu ponudu apartmana i kuća za odmor u Crnoj Gori.

Etnografski muzej

Gosti sredozemnog Tivta u lijepoj Crnoj Gori imaju mogućnost putem skromnih, no značajnih muzejskih izložaka upoznati bogatu prošlost područja, prostora gdje su se civilizacije sudarale i prožimale, gdje je kulturni, vjerski i nacionalni sklad donosio bogatstvo i ljepotu življenja. Muzejske vrijednosti, sačuvane, neotkrivene ili zagubljene, nastajale su stoljećima. Otvaranjem etnografskog muzeja poboljšano je čuvanje i predstavljanje muzejskih izložaka i kulturne baštine Tivta.

Porto Montenegro

Naselje i marina Porto Montenegro nude zabavan, glamurozan i opuštajući doživljaj, uz mnoštvo sadržaja, ugostiteljskih objekata najviše klase i modnih marki. Jedinstveni lifestyle događaji, likovne izložbe, predstavljanje jahti, koncerti, modni i umjetnički performansi, samo su neki od povoda da Porto Montenegro bude omiljeno mjesto okupljanja svih vrsta posjetitelja. Poslastice međunarodne ili izvorne tradicionalne kuhinje mogu se kušati u nekom od pet restorana u naselju, a namirnice su ovdje zadržale svoj izvoran okus kakav ste gotovo zaboravili. Vaš boravak u mjestu upotpuniti će vrhunski dizajnerski butici koji će usrećiti i najzahtjevnije ljubitelje visoke mode. U Portu Montenegru imate sve uvjete za dinamičan i kvalitetan odmor u Crnoj Gori.

Aktivnosti

Najstariji sport u Tivtu je boćanje, a i danas je ne samo tradicija već i najpopularnija sportska aktivnost, a omiljena u cijeloj Crnoj Gori. Boćanje u Tivtu se odvija na dva načina, postoje takozvana „nova“ i „stara“ pravila. Natjecanje na prvenstvima koristi nova pravila. Budite i vi dio tradicije i sudjelujte u jedinstvenoj Boćarskoj olimpijadi. Zaželite li se još tradicionalnih aktivnosti, u Tivtu postoji ribolovno društvo koje organizira izlete brodom i ribolov. Među njihovim aktivnostima su i gastronomske večeri uz nezaobilazne lokalne riblje specijalitete. Za nezaustavljive i hrabre tu je projekt „Action Beach“ koji obuhvaća ponudu ekstremnih i avanturističkih sportova na lokaciji Wake Park, a među njima i žičaru za skijanje na vodi, stand-up paddling i wakeboarding. Ne zaboravimo i na penjanje po stijenama različitih težina uspona. 

Za one koji se žele baviti poznatijim sportovima, tu su teniski tereni, kuglanje, stolni tenis, teretane, ronjenje i jedrenje.

Zaljev Luštica

Poluotok Luštica i pripadajući mu zaljev čine jedan od najzanimljivijih dijelova tivatske regije. Pretežno stjenovita obala s malenim šljunčanim plažama skriva ne samo kuće za odmor, već i projekt Luštica Bay koji će idućih godina donijeti brojne nove sadržaje u regiju Tivat. 2016. otvoren je prostor za vježbanje golf udaraca, a bilo je prilike i da posjetitelji pohađaju satove golfa i streljaštva te da sudjeluju na turnirima. 2017. uvode se tečajevi joge.  Tu je i Almara Beach Club, za ljubitelje plaže, sunčanja i vodenih sportova. Rezervirajte svoju kuću ili apartman za odmor iz snova u Crnoj Gori.