search

Apartmani Budvanska rivijera

Posjetite Budvu i provedite nezaboravan odmor s obitelji i prijateljima. NOVASOL apartmani i kuće za odmor u Budvi pružit će vam komfor za vrijeme odmora. Budvanska rivijera sa svojih 35 km obale od Jaza do Buljarice predstavlja centar crnogorskog primorskog turizma. Najveće i najljepše, ali i najposjećenije plaže se nalaze po brojnim uvalama, skrivene između kamenitih hridina i zaštićene planinskim lancem Lovćenskog masiva od hladnih vjetrova sa sjevera. Skoro 13 km rivijere čine fine pješčane plaže, od kojih su najpoznatije Mogren, Bečići i Petrovac. Odaberite NOVASOL smještaj iz bogate ponude vila, kuća i apartmana u Crnoj Gori.

smještaj budva

Zanimljivosti grada Budva

Ovaj egzotični primorski gradić leži u srcu crnogorskog primorja. Ubraja se među najstarija naselja na cijeloj Jadranskoj obali. Povijesni stari grad, poznat po crvenim krovnim pločicama, spominje se po prvi puta oko 500.g.pr.Kr.

Stari grad okružuju srednjevjekovne zidine, koje je moguće proći cijelom dužinom uokolo. Sa zidina se pruža predivan pogled na okolicu. Budva je posebno omiljena kao destinacija među poklonicima kulture i kulturnih zbivanja upravo poradi brojnih kulturnih dešavanja koja se organiziraju svake godine. Poznata citadela u starom gradu je mjesto na kojem se održavaju mnogi koncerti, kazališne predstave, književne večeri, te umjetničke izložbe. Skulptura balerine je glavni simbol grada Budve, a pronaći ćete ga šetajući uz obalu.  

Sveti Stefan Budva

Samo osam kilometara južno od Budve nalazi se njoj pripadajući ekskluzivni i svjetski poznati poluotok Sveti Stefan. Postao je poznat po istoimenom slikovitom ribarskom selcu sa kućama iz 15 st., koje su 50-tih godina preuređene u hotel-poluotok uz očuvanje autentičnog karaktera uskih uličica, krovova i kućnih fasada. Maleni hotel-grad je kratkom branom povezan sa kopnom. U blizini Svetog Stefana, nalazi se nekadašnja kraljevska ljetna rezidencija i Kraljičina plaža smještena u jednoj od najljepših malenih uvala Mediterana.

Dopustite da Vas, pri pogledu iz vaše NOVASOL vile, kuće ili apartmana za odmor na obližnja slikovita mjesta i sela, očara iskonski šarm i tipična mediteranska arhitektura od drveta i kamena, upoznajte preko gostoljubivih domaćina lokalne običaje i tradiciju. Ne zaboravite okusiti ukusnu tradicionalnu kuhinju ovog podneblja.

Aktivnosti Budvanska rivijera

Okolica i predivan krajobraz pružaju brojne mogućnosti za aktivan i opuštajući odmor - uz aktivnosti kao što su pješačenje, biciklizam, odbojka na pijesku, letenje zmajem, pecanje, plivanje, jedrenje, surfanje, ronjenje, skijanje na vodi, tenis.

apartmani budva

Spa i wellness Budvanska rivijera

Crnogorsko primorje je zapravo jedno prirodno lječilište. Sunce, more, pijesak uz jodom obogaćen zrak čine čuda. Programi za reguliranje tjelesne težine, poboljšanje kondicije, smanjenje stresa, te reumatski tretmani su osobito popularni. Ponuda je raznovrsna i provodi se uz pomoć kvalificiranog stručnog osoblja. Naravno, vi možete uživati i u bazenu i sauni vaše vlastite NOVASOL kuće s bazenom. Saune te parne kupelji će oživjeti Vaš krvotok, te akumulirati potrebnu energiju i snagu, koju ćete osjećati još dugo nakon završetka odmora.

Zabava i zanimljive manifestacije

Otkrijte čari simpatičnih kafića i barova na egzotičnim plažama uz ukusni i osvježavajući koktel ili pak uživajte u romantičnoj šetnji duž široke i duge promenade u Budvi. Na vašem posjetu starog grada zaustavite se na citadeli i opustite uz neku od kazališnih predstava, koncerata, književnih večeri ili umjetničkih izložbi. Brojni klubovi, diskoteke, barovi i kafići stvaraju atmosferu pulsirajućeg noćnog života i nude obilje zabave i razonode.

Tijekom odmora na Budvanskoj rivijeri možete prisustvovati događanjima kao što su: Proljetna noć pod maskama u travnju, Međunarodni karneval početkom svibnja, zatim različiti glazbeni festivali poput Pjesama Mediterana, Međunarodnog festivala folklora ili Festivala narodnih nošnji u lipnju. Program Grad teatar se odvija tijekom srpnja i kolovoza, dok u listopadu možete prisustvovati ribarskoj proslavi Dani širuna (Dani skuše ).Na plaži Jaz se za odličnu party atmosferu znaju pobrinuti mnoge međunarodne zvijezde na svojim koncertima kao što je to učinila pop-ikona Madonna. U ljetnim mjesecima možete uživat i brojnim manifestacija diljem Crne Gore. Rezervirajte NOVASOL smještaj u Crnoj Gori već danas!