search

Budva - vile, kuće i apartmani

Budvanska rivijera sa svojih 35 km obale od Jaza do Buljarice predstavlja centar crnogorskog primorskog turizma. Najveće i najljepše, ali i najposjećenije plaže se nalaze po brojnim uvalama, skrivene između kamenitih hridina i zaštićene planinskim lancem Lovćenskog masiva od hladnih vjetrova sa sjevera. Skoro 13 km rivijere čine fine pješčane plaže, od kojih su najpoznatije Mogren, Bečići i Petrovac. Mnoge su označene plavom zastavicom, međunarodnim odličjem za visoki kvalitet i čistoću mora, standard usluge, uređenosti i ophođenja prema okolišu.

Grad Budva

Ovaj egzotični primorski gradić leži u srcu crnogorskog primorja. Ubraja se među najstarija naselja na cijeloj Jadranskoj obali . Povijesni Stari grad , poznat po crvenim krovnim pločicama, pominje se po prvi puta oko 500.g.pr.Kr.

 

Njezine najznamenitije građevine su crkva Sv.Ivana Krstitelja i pravoslavna crkva Presvetog Trojstva. Stari grad opasavaju srednjevjekovne zidine, koje je moguće proći cijelom dužinom uokolo i sa kojih se pruža predivan pogled na okolicu. Budva je posebno omiljena kao destinacija među poklonicima kulture i kulturnih zbivanja upravo poradi brojnih kulturnih dešavanja koja se organiziraju svake godine. Poznata citadela u Starom gradu je mjesto na kojem se održavaju mnogi koncerti, kazališne predstave, književne večeri, te umjetničke izložbe.

Hotel-otok Sveti Stefan

Nekih 8 km južno od Budve nalazi se njoj pripadajući ekskluzivni i svjetski poznati hotel-otok Sveti Stefan. Postao je poznat po istoimenom slikovitom ribarskom selcu sa kućama iz 15 st., koje su 50-tih godina preuređene u hotel-otok uz očuvanje autentičnog karaktera uskih uličica, krovova i kućnih fasada. Maleni hotel-grad je kratkom branom povezan sa kopnom. Na Vašem programu izleta svakako se treba ubilježiti i Miločer u blizini Svetog Stefana, nekadašnja kraljevska ljetna rezidencija i Kraljičina plaža smješteni u jednoj od najljepših malenih uvala Mediterana.

Dopustite da Vas, pri pogledu iz Vaše vile, kuće ili apartmana za odmor na obližnja slikovita mjesta i sela, očara iskonski šarm i tipična mediteranska arhitektura od drveta i kamena, upoznajte preko gostoljubivih domaćina lokalne običaje i tradiciju, te kušajte ukusnu regionalnu kuhinju.

Aktivnosti na Budvanskoj rivijeri

Okolica i predivan krajobraz pružaju brojne mogućnosti za aktivan i opuštajući odmor - uz aktivnosti kao što su pješačenje, biciklizam, odbojka na pijesku, letenje zmajem, pecanje, plivanje, jedrenje, surfanje, ronjenje, skijanje na vodi, tenis.

Spa i wellness

Crnogorsko primorje je zapravo jedno prirodno lječilište. Sunce, more, pijesak uz jodom obogaćen zrak čine čuda. Programi za reguliranje tjelesne težine, poboljšanje kondicije, smanjenje stresa, te reumatski tretmani su osobito popularni. Ponuda je raznovrsna i provodi se uz pomoć kvalificiranog stručnog osoblja. Priuštite si ne samo opuštanje u vili, kući ili apartmanu za odmor, nego profitirajte uz spa tretmane- bilo sa ljekovitim biljem, cvjetovima ili voćem- raznovrsnost crnogorske prirode biva u ovim centrima direktno u spa kure integrirana. Saune te parne kupelji će oživjeti Vaš krvotok, te akumulirati potrebnu energiju i snagu, koju ćete osjećati još dugo nakon završetka odmora.

Zabava i zanimljive manifestacije

Otkrijte čari simpatičnih kafića i barova na egzotičnim plažama uz ukusni i osvježavajući koktel ili pak uživajte u romantičnoj šetnji duž široke i duge promenade u Budvi. Na Vašem obilasku Starog grada zaustavite se na citadeli i opustite uz neku od kazališnih predstava, koncerata, književnih večeri ili umjetničkih izložbi. Brojni klubovi, diskoteke, barovi i kafići stvaraju atmosferu pulsirajućeg noćnog života i nude obilje zabave i razonode.

Tijekom odmora na Budvanskoj rivijeri možete prisustvovati događanjima kao što su Proljetna noć pod maskama u travnju, Međunarodni karneval početkom svibnja, zatim različiti glazbeni festivali poput Pjesama Mediterana, Međunarodnog festivala folklora ili Festivala narodnih nošnji u lipnju. Program Grad teatar se odvija tijekom srpnja i kolovoza,dok u listopadu možete prisustvovati ribarskoj proslavi Dani širuna(Dani skuše ).

Na plaži Jaz se za odličnu party atmosferu znaju pobrinuti mnoge međunarodne zvijezde na svojim koncertima kao što je to učinila pop-ikona Madonna.

  • Crkva Svete Marije u Punta u Budvi
  • Samostan Podostrog u blizini Budve
  • Samostan Praskavica u blizini Miločera i Svetog Stefana
  • Citadela u Starom gradu u Budvi