Tko od nas ne sanja o odmoru na otoku? Dođite na jedan od otoka diljem Europe u neki od naših apartmana ili kuća za odmor u ostavite bučnu svakodnevicu iza sebe, isključite alarme i budilici, ne gledajte na sat i zastanite „pomirisati ruže“ kako to kažu Amerikanci. Potpuno se prebacite na način djelovanja „odmor na otoku“. Naš kontinent nudi vam široku paletu izbora ponuda apartmana i kuća za odmor na otocima.

Pitate se što znače zvjezdice? Naši stručnjaci ih koriste kao oznaku kvalitete smještaja za odmor. Jednostavno: što je više zvjezdica, to je veća udobnost smještaja.
Pritisnite za aktivaciju kartice

Kolijevka naše tvrtke, Danska, nudi dva omiljena otočna odredišta Bornholm i Rømø koje najviše posjećuju gosti iz Njemačke u čiji ukus ne sumnjamo. Koliko ste puta čuli o crvenim kućama za odmor u Švedskoj? Švedski otoci Öland i Gotland u Baltičkom moru imaju sve što vam može trebati na odmoru u Skandinaviji. Možda ste ipak više ljubitelj ljetnog odmora pod vrelim suncem? Jeste li razmišljali o odmoru u apartmanu ili kući za odmor u na španjolskim Balearskim otocima (Mallorca, Menorca, Ibiza) ili Kanarskim otocima (Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, El Hierro i Fuerteventura)? Za Italiju ne možete reći da je daleko, a zašto ne posjetiti Siciliju na koju možete otići vlakom koji se ukrca na trajekt ili čak skoknuti do Sardinije. Ako vam Sardinije ne predstavlja problem, možda biste mogli razmisliti o jednom od najosebujnijih otoka Europe na kojem je rođen Napoleon Bonaparte – da, u lijepoj Francuskoj očekuje vas temperamentni otok Korzika. No ništa vam ne stoji na putu ako želite ostati u domovini i otići na neki „škoj“ u Hrvatskoj. Na Kvarneru vas čekaju Krk, Cres, Lošinj, Rab, Susak, Unije i Pag. Preko Paga dolazite do Dalmacije, a tu vas čekaju svi ostali hrvatski otoci s prekrasnim vilama s bazenom i pogledom na more, kućice u prirodi, smještaj u starim kamenim jezgrama otočnih gradića i odlično opremljeni apartmani. Sve što trebate jest pregledati NOVASOLobu ponudu i prepoznati svoj smještaj za odmor iz snova na otoku.

Odmor na njemačkom otoku Rügenu

Zašto otići na njemački otok na odmor? Zašto ne? Drugi, južniji europski otoci će možda ponuditi malo više temperature, no za one kojima ljetna žega nije uvjet dobrog odmora bi mogli razmisliti o nečemu što Nijemcima predstavlja uobičajenu pojavu. Otok je dostupan cestovno uskim pješčanim kanalom s pokretnim mostom, a da biste izbjegli ljetne gužve, možete ostaviti automobil u Stralsundu koji je bio važno trgovačko sjecište u srednjem vijeku kada su u njemu izgrađene raskošne crkve koje možete razgledati, i brodicom prijeći na otok i iskrcati se u malom ribarskom selu Altefähr. Uživajte u mirisu Baltika na palubi posluži li vas suho vrijeme. Na Rügenu vas očekuju prostrane šume i pješčane plaže. NOVASOL je sudjelovao u obnovi jednog dijela otoka i sada tamo možete uživati u mondenim apartmanima vrhunske kvalitete: Prora Solitaire. Zašto ne biste doživjeli Njemačku i Baltičko more na malo drugačiji način?

Odmor na dankom otoku Bornholmu

Danska je kolijevka NOVASOLa, a Bornholm je uvijek bio odredište kojem se rado vraćamo. Ramo se nalaze kuće i apartmani za odmor koji nas nikad nisu iznevjerili i rado bismo da se i vi uvjerite u kvalitetu odmora i smještaja na danskom otoku Bornholmu. Nalazi se u sred Baltičkog mora između švedske obale na sjeverozapadu i poljske obale ja jugoistoku. Ovo je možda najsunčaniji dio Danske. Bornholm je uvijek gajio poštovanje prema svojim bogatstvima i zato je očuvana tradicionalna arhitektura i prelijepe pješčane plaže. Posjetite neku od tradicionalnih okruglih crkava koje nas lauke malo podsjećaju na oblik Velikog Tabora. Ovdje ćete vidjeti Dansku kakva je bila u davnim vremenima, osim što danas tamo nema više puno Vikinga.

Odmor na španjolskim Balearskim otocima

I mlađe i iskusnije generacije znaju da su Malloca i Ibiza uvijek bile omiljena odredišta. Znalci i iskusni turisti će reći da je od Baleara najljepša upravo Menorca. Mi predlažemo da pregledate NOVASOLovu ponudu kuća i apartmana na Balearskim otocima i prosudite sami. Ibiza je prepuna mjesta za miran obiteljski odmor, a ne samo za one koji su željni ludog provoda. Naravno, upravo na njoj ćete naći odlične zabave, tražite li ih. Mallorca nudi ono što bi se moglo nazvati klasičnim odmorom. Jednostavno ima sve što bi vam moglo zatrebati. Od međunarodne zračne luke do urbanih apartmana u središtima gradova do prekrasnih ruralnih finci u zaleđu. Menorca je „mirna sestra“ među ovim otocima gdje ćete doći u dodir sa Sredozemljem kakvo je bilo i kod nas prije mnogo godine, a tko zna koliko će se tamo još zadržati. Samo nemojte oglušiti od pjesme crvčaka i šuma valova.

Odmor na španjolskim Kanarskim otocima

NOVASOL vam nudi kuće i apartmane za odmor na otocima Tenerife, Gran Canaria, Lanzarote, La Palma, El Hierro i Fuerteventura. Ne treba naglašavati da se radi o skupini otoka u Atlanskom oceanu koji se nalaze na približno istoj zemljopisnoj dužini kao granica Zapadne Sahare i Maroka, točnije 100 km udaljeni od marokanske obale. O ugodnoj klimi ne treba puno govoriti, kao ni o raznolikosti biljnog i životinjskog svijeta koji je uvijek jedinstven i neponovljiv kada se radi o izoliranim otočnim skupinama. Nemojte brinuti, Kanarski otoci su uvijek bili omiljeno odredište i ovdje se znanju lijepo i dobro pobrinuti o svojim gostima. Gdje se nalaze kilometarske plaže od bijelog, a gdje od crnog pijeska, morat ćete istražiti i uvjeriti se da ovakvog krajolika nema nigdje drugdje.

Odmor na talijanskoj Siciliji ili Sardiniji

La bella Italia ima dvije velike sredozemne sestre – otoke Sardiniju i Siciliju koje su pravi raj za ljubitelje povijenih bogatstava i prirodnih ljepota. Sa Sicilije možete posjetiti i lijepe Liparske otoke koji će Vam otkriti sasvim nove čari, a na svoje ćete se oči uvjeriti zašto su stari Grci vjerovali da ovdje stanuje njihov bog vjetra Eol. Posjetite amfiteatar i vulkan Etnu, a na plaže ne treba trošiti riječi. A tek na one na Sardiniji. Morate posjetiti Costu Smeraldu i njene idilične uvale. No nisu to jedini otoci. Dođite u Italiju i posjetite Elbu, Capri ili Ischiju.

Odmor na francuskoj Korzici

Francuska je osebujna, no najosebujniji njen dio nesumnjivo je sredozemni otok Korzika. Čak i ako govorite francuski, ovdje vam neće puno pomoći, jer su Kozikanci i njihov jezik nešto sasvim drugačije. No lijepo drugačije. Oduševit će vas stabla kestena čiji su plodovi osnova korzikanske gastronomije. Posjetite Bastiju koju nazivaju vratima Korzike, a ono što se ne propušta je Ajaccio, Napoleonov grad. Tamo je sve u napoleonskom duhu, a možete posjetiti i rodnu kuću slavnog cara. Korzika skriva neke od najljepših i potpuno jedinstvenih plaža Sredozemlja.

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, apartmana i kuća za odmor na europskim otocima i rezervirajte svoj odmor iz snova.

| Autor
(Prvi puta objavljeno: )