Zimovanje u Češkoj

Češka nam je uvijek bila omiljeno odredište, a nadamo se da ćete ju otkriti i kao zanimljivu zimsku destinaciju i dobro se zabaviti u NOVASOLovoj kući ili apartmanu za odmor.

Pitate se što znače zvjezdice? Naši stručnjaci ih koriste kao oznaku kvalitete smještaja za odmor. Jednostavno: što je više zvjezdica, to je veća udobnost smještaja.
Pritisnite za aktivaciju kartice

Češka je idealna destinacija za odmor za obitelji koje uživaju u zimskim športovima. Ovdje Vas u pravilu prati dovoljno snijega od studenog pa sve do ožujka. Skijališta su, poput planina, razasuta po cijeloj zemlji. Najpoznatija među njima se nalaze na Gorju Izer, te Krkonošama, dok je Rudna Gora, iz razloga što graniči sa Njemačkom, poradi svoje blizine veoma popularna među Nijemcima.

NOVASOL-ove vile,kuće i apartmani za odmor se nalaze u trokotu između mjesta Karlovy Vary - Boží Dar - Kraslice. Isto tako se isplati proći do sjeveroistoka zemlje, gdje se nalaze planine Orlicke hory i Hrubý Jeseník , jer su ovdje cijene još povoljnije.

Svake godine u mjestu Bedrichov se održava skijaško trčanje mještana na stazi dugoj i do 50 km. U gotovo svim skijaškim centrima je dozvoljeno i snowboardanje, dok ćete škole skijanja, kao i najam skijaške opreme, naći i u manjim skijaškim odredištima uz još relativno niske cijene. Prava prigoda su i secondhand-dućani, u kojima možete vrlo povoljno kupiti svu skijašku opremu.

U Češkoj većina stanovnika već nauči skijati od malih nogu. Među domaćima su jako popularna skijališta u Beskidima na jugu zemlje, te Češkomoravsko područje, te ukoliko se odlučite za jednu od ovih destinacija, preporuča se svakako rano rezervirati. U gotovo svim zimskim odredištima Češke nećete ostati uskraćeni niti za druge zanimljive sadržaje poput teniskih dvorana, golfskih terena ili pak bazena sa različitim zabavnim aktivnostima za cijelu obitelj.

Mali savjet: U svim zimskim destinacijama Češke svakako ponesite lance za gume, jer mnoge sporedne ceste, ralice samo očiste, a ne bacaju sol.

| Administrator
(Prvi puta objavljeno: )