Zimovanje u Austriji

Bilo da ste sportaš ili gurman, uživat ćete punim plućima na zimovanju u Austriji. Na vama je želite li se spuštati niz brežuljak, popiti kuhano vino u kolibi ili zaneseno uživati u vožnji kočijom.

Pitate se što znače zvjezdice? Naši stručnjaci ih koriste kao oznaku kvalitete smještaja za odmor. Jednostavno: što je više zvjezdica, to je veća udobnost smještaja.
Pritisnite za aktivaciju kartice

Zimovanje u Austriji ne može biti loša ideja. Tko je samo jedanput u jedinstvenom zimskom krajobrazu Austrije stao na skije i spustio se jednom od mnogobrojnih staza, jedno će zacijelo shvatiti: skijanje nije samo običan zimski sport, nego istinski životni doživljaj, koji se u današnje vrijeme sve rjeđe nalazi. Nije bitno jeste li od malih mogu na skijama i bolji ste na "daskama" nego bez njih ili ste tek kasnije naučili sve vještine, tko je jednom probao, ostaje vjeran toj svojoj strasti do kraja života. Osim ako naravno ne osvoji sa snowboardom snijegom pokrivene Alpe. Kako god da bilo, na kraju dana ćete sigurno morati odvezati skije ili snowboard i prepustiti se ovozemaljskim tjelesnim užicima u jednoj od planinskih koliba. Tamo ćete se okrijepiti legendarnim napitkom spravljenim od crnog čaja začinjenog rumom tzv. Jagatee ili kako ga mnogi gosti od milja zovu „JA-GA-THEE“.

Skijanje Salzburg

Novo zimovanje u Austriji

Za pravi zimski doživljaj - Jaga-čaj - je jedan dio tradicije na skijalištima - barem je nekad tako bilo. No danas se on više ne uklapa u zdravi "wellness-trend". Još samo tradicionalisti ne odustaju od ovog napitka koji protivno svome nazivu ne sadrži jeger, nego izuzetno mnogo alkohola. U zapadnom dijelu austrijskih Alpa popularan je „Subiro", rakija od krušaka koji se u čistom obliku rado pije u Vorarlbergu. Iz priloženog vidite da je skijanje ili snowboarding jedna jako vesela aktivnost na svježem zraku.

Skijanje Graz

Skijanje Austrija

Za početak probajte Nordic Fitness, to je skijanje ali u varijanti "light" i u apsolutnom je trendu. Popularne su i slijedeće discipline: "Nordic Winter-Walking", "Nordic Blading", "Nordic Cruising" ili "Nordic Snowshoeing" – koji je sličan "Nordic Walking-u", samo što je na snijegu. Ovo su sve laganije športske discipline, ali ništa manje efikasne što se tiče treninga i zdravlja od klasičnog skijanja. Zapravo su samo malo manje opasne.

Skijanje Flachau

"Jaga-čaj" se danas zamjenjuje mineralnom vodom što ni u kojem slučaju ne umanjuje veličanstven doživljaj koji Austrija pruža za zimskih mjeseci. "Nordic Winter-Walking" sličan je popularnom "Nordic Walking-u" jedino što je na stazama pokrivenim snijegom. Kod "Nordic Snowshoe-Walking" hodate kroz netaknute zimske krajobraze u cipelama za snijeg od posebnog nepropusnog materijala, te su pogodne i za duboki snijeg - ništa Vas u Vašoj avanturi ne može zaustaviti. "Nordic Skiing" je tehnika slična skijaškom trčanju, ali su skije puno šire, i zato možete na bilom kojim stazama trčati. Možda je jedan od ovih novih trendova baš po Vašem ukusu? Za koju god zimsku aktivnost se odlučite, biti će to pravi izbor koji će polučiti jedinstven i nezaboravan doživljaj.

Skijanje Nassfeld, zimovanje u Austriji

| Autor
(Prvi puta objavljeno: )