Zimovanje u Njemačkoj

Njemačka krije nevjerojatne lokacije za zimski odmor. Pregledajte našu ponudu kuća i apartmana za vrhunsko zimovanje u Njemačkoj.

Tko za svoj zimski odmor ne želi jako daleko otputovati, ima priliku birati među raznovrsnom ponudom destinacija u svim pokrajinama Njemačke, čija paleta sadržava sve: od alpskih disciplina, snowboarding-a preko sanjkanja i klizanja do pješačenja na snijegu. Stoga smo krenuli u potragu za zimskim smještajima u Rudogorju (njem. Erzgebirge), Tiringiji (njem. Thüringen), Hessenu i Harzu.

  • Vile,kuće i apartmani za odmor u Rudogorju u Schönecku

  • Vile, kuće i apartmani za odmor u Tiringiji u Steinachu

  • Vile, kuće i apartmani za odmor u Hessenu u Wasserkuppe/ Gersfeldu

  • Vile, kuće i apartmani za odmor u Harzu u Hohegeissu

Hessen je pokrajina prožeta mnogim povijesnim spomenicima i krajolicima prepun raznolikosti. Goste privlači mnoštvo utvrda i dvoraca, priroda protkana ravnicama i močvarama, atraktivnim jezerima i rijekama, te slikoviti srednjovjekovni gradići i mnogi drugi živahni gradovi. Među zanimljivostima na sjeveru Hessena se ističe grad Kessel, sa svojom palačom i wellness četvrti, brojnim muzejima i svjetski poznatom izložbom moderne umjetnosti ''Documenta''.

Tiringija ili Thüringen je regija veličanstvene prirode, u samom središtu Njemačke. Sa 16.000 kilometara uređenih i označenih pješačkih staza, predstavlja vrhunsko odredište za ljubitelje pješačenja. Rennsteig je najpoznatija staza Njemačke, duga 168 kilometara, a vodi kroz brdoviti lanac Thüringiške šume i drevnih Thüringiških visoravni, ulazeći u šume Frankonije na sjeveru.

Harz ne samo da je najstariji planinski masiv, već i najviši planinski masiv, sjeverno od rijeke Majne, s najvišim vrhom Brocken koji mjeri 1142 metra. Harz je čudesan krajolik, koji kombinira prostrane platoe na 600 metara nadmorske visine, pa i više, sa središnjim gorjem čiji stjenoviti vrhovi oblikuju čudnovate oblike, poput planinskih jezera koja oduzimaju dah, močvarnih visoravni i duboko urezanih sutjeska, planinskih rijeka, vodopada i akumulacijskih jezera.

Thuringen