Zimovanje Austrija

Bilo da ste sportaš ili gurman, uživat ćete punim plućima na zimovanju u Austriji. Na vama je želite li se spuštati niz brežuljak, popiti kuhano vino u kolibi ili zaneseno uživati u vožnji kočijom. Malo je koje odredište u Europi toliko bogato skijalištima kao što je to Austrija. Ne trebamo ni spominjati urbana središta poput Beča, Innsbrucka ili Salzburga koja svojom ljepotom, bogatom ponudom sadržaja i kvalitetom života jednostavno ne mogu ponuditi više.

Zimovanje Austrija vas neće razočarati bilo da rezervirate mali apartman u blizini manje skijaške staze ili raskošnu kuću za odmor s vlastitim wellnessom nedaleko omiljenih bijelih pista. Čak i ako se zasitite zimskih radosti, u Austriji ima dovoljno kulturne i zabavne ponude da zadovolji i najzahtjevnije goste.

Zimovanje u Austriji

Skijanje Austrija

Zimovanje u Europi uvijek je bilo zabavnim bijegom svima koji se žele udaljiti od svakodnevice i juriti snježnim padinama. Zimovanje Austrija odlična je ideja ne samo za avanturiste željene strmina i svježeg zraka, već i za obiteljski odmor. Na svim većim te brojim manjim skijalištima postoje dodatni sadržaji za djecu. Ne radi se samo o školi skijanja već i o malenim parkovima, zabavnim programima, a na sanjkalištima ćete sresti ne samo djecu već i odrasle.

Zimovanje Austrija

Zimovanje u Austriji

Zimovanje u Austriji ne može biti loša ideja. Tko je samo jednom u jedinstvenom zimskom krajobrazu Austrije stao na skije i spustio se ijednom od mnogobrojnih staza, jedno će zacijelo shvatiti: skijanje nije samo običan zimski sport, nego istinski životni doživljaj koji se u današnje vrijeme sve rjeđe nalazi. Nije bitno jeste li od malih mogu na skijama i bolji ste na "daskama" nego bez njih ili ste tek kasnije naučili sve vještine, tko je jednom pokušao, ostaje vjeran toj svojoj strasti do kraja života. Osim ako naravno ne osvoji snijegom pokrivene Alpe snowboardom. Kako god da bilo, na kraju dana ćete sigurno morati odvezati skije ili snowboard i prepustiti se ovozemaljskim tjelesnim užicima u jednoj od planinskih koliba. Tamo ćete se okrijepiti legendarnim napitkom spravljenim od crnog čaja začinjenog rumom ili krepkim kuhanim vinom uz ostale austrijske poslastice.

Skijanje Austrija - Zimovanje Austrija

Zagrijavanje na austrijskoj zimi

Gurmanski čajevi i začinjeno kuhano vino dio su tradicije na skijalištima - barem je nekad tako bilo. No danas se samo djelomično uklapaju u zdrave takozvane wellness trendove. Tradicionalisti ne odustaju od ovog napitka sadrži izuzetno mnogo alkohola, ali se svi otvaraju širokoj ponudi masaža, sauna, bazena i whirlpoola s pogledom na snježne padine. Nakon skijanja, klizanja, snowboardinga, sanjkanja ili obične šetnje zimskim krajolicima Austrije, okrenite se veselim i opuštajućim aktivnostima svoje kuće za odmor ili apartmana.

Skijanje Nassfeld - Zimovanje Austrija

Skijališta Austrija

Jeste li čuli za Nordic Fitness? Radi se o skijanju, ali u laganom i opuštenom stilu koji odgovara ljubiteljima lagane rekreacije. Popularne su i slijedeće discipline: "Nordic Walking", "Nordic Cruising" ili "Nordic Snowshoeing" – koji je sličan "Nordic Walkingu", samo što je na krpljama. Ovo su sve laganije sportske discipline, ali ništa manje efikasne što se tiče treninga i zdravlja od klasičnog skijanja. Zapravo su samo malo manje opasne, a tako i zdravije osim ako ste ovisnik o adrenalinu i manjak ozbiljne vježbe vam može smetati. Najveća, najposjećenija, najopremljenija i najomiljenija skijališta nalaze se u pokrajinama Tirol, Salzburg i Vorarlberg, iako nama bliže Koruška i Štajerska ne zaostaju brojnošću i kvalitetom ponude. Ovo su skijališta koja će vam ponuditi sve što možete zamisliti pa i više od toga:

  • Ischgl (Tirol)

  • Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn (Salzburg)

  • Flachau – Snow Space Salzburger – Ski amade (Salzburg)

  • Kitzbühel – Kirchberg (Tirol)

  • Obertauern (Salzburg)

  • Sölden (Tirol)

  • Mayrhofen – Zillertal (Tirol)

  • Serfaus – Fiss – Ladis (Tirol)

  • Sikvretta Montafon (Vorarlberg)

  • St. Anton am Arlberg (Tirol)

Nekoliko nama bližih, a odličnih skijališta koja se nalaze u Koruškoj i Štajerskoj su: Planai / Schladming – Ski amade, Nassfeld, Stuhleck / Semmering, Katschberg i Kitzsteinhorn / Maiskogel – Kaprun.

Za koju god zimsku aktivnost se odlučite, biti će to pravi izbor koji će polučiti jedinstven i nezaboravan doživljaj osobito u Austriji.