Odmor u Slovačkoj

Slovačka je zemlja raznolikosti koja svojim posjetiteljima nudi divlju i čarobnu prirodu, kupanje u kristalno čistim jezerima, opuštanje u termalnim kupalištima kao i nebrojena mjesta gdje je povijest ostavila svoj trag. To je zemlja u kojoj je narodna umjetnost još itekako živa i stalno se razvija.

Slovačku na sjeveru i u srednjem dijelu čine gorja iz sastava Karpata, Visoka i Niska Tatra, Mala i Velika Fatra i slovačka Rudna gora.

Stoga se može reći da u Slovačkoj,prije svega u Tatrama prevladava jedan alpski pejzaž. Na jugu se zemlja proteže sve do madjarske nizine. Najveće rijeke Slovačke su Dunav, Tisa, Váh, Morava i Hron. Najviši vrh je (Gerlsdorfer Spitze) Gerlachovský štít (2.655 Meter) na Visokoj Tatri.

Krajobraz

Posjetite najmanje gorje Europe, Visoku Tatru sa vrhom Gerlachovský Štít (2.655 mnM), upoznajte 600 km označenih pješačkih staza, 32 gorske doline i više od 24 km dugu nastambu brezove šume u Nacionalnom parku Visoka Tatra.

Sjeverni dio zemlje je brdovit, na sjeverozapadu Slovačke prostire se Rohace–gorje (dio zapadne Visoke Tatre), na sjeveru Oravská Magura i Oravske-Beskiden gorje.Dalje na sjeveroistoku se nalaze čarobno Oravska Magura gorje i u srednjoj Slovačkoj su posebno omiljene medju turistima Niža Tatra, kao i Velika i Mala Fatra. Jug zemlje je plodan i zelen, a posebno popularna odredišta su gradovi u Podunavlju Dunajska Streda, Sturovo, Komarno i Nove Zamky .

Osjetite moć prirode

Za Slovačku se takodjer kaže, da bilo gdje da zarujete zemlju, iskočit će termalni izvor. I to je odista tako. Lječilišta kao što su Dudince, Piešťany, Rajecke Teplice, Bardejov, Sliac ili Trencianske Teplice su poznata širom zemlje i ne posjećuju ih samo oni kojima je potrebno liječenje. Takodjer su još omiljeni i Bassenova, Liptovsky Jan, Oravice, Prievidza i Ruzomberok.

Pogledajte kuće i apartmane za odmor u 19 zemalja: