Politika zaštite osobnih podataka tvrtke NOVASOL

Ova Politika zaštite osobnih podataka tvrtke NOVASOL sadrži informacije o načinu na koji prikupljamo, upotrebljavamo, dijelimo i štitimo osobne podatke.

1.    Odgovornost za vaše osobne podatke

www.novasol.dk i ostala mrežna mjesta i kataloge tvrtke NOVASOL posjeduje i održava tvrtka NOVASOL A/S, Virumgårdsvej 27, 2830 Virum, Danska. 
Sve upite vezane uz zaštitu osobnih podataka možete poslati na sljedeću adresu e-pošte: datainformation@novasol.com 
Tvrtka NOVASOL odgovorna je za ispravno upravljanje osobnim podacima koje nam šaljete. Čuvamo i obrađujemo vaše osobne podatke u skladu sa zakonima o zaštiti osobnih podataka i privatnosti.

2.    Informacije koje prikupljamo i obrađujemo

O gostima:
Kada izvršite rezervaciju najma kuće za odmor putem tvrtke NOVASOL, obrađujemo osobne podatke koje pošaljete u vezi sa svojom rezervacijom.  Obično se pritom radi o vašem imenu, adresi, broju telefona, potencijalnoj adresi e-pošte i informacijama o plaćanju.
O vlasnicima kuća:
Kada odlučite iznajmiti svoju kuću za odmor putem ugovora s tvrtkom NOVASOL, obrađujemo osobne podatke koje pružite u vezi sa sklapanjem ugovora. Obično se pritom radi o vašem imenu, adresi, broju telefona, potencijalnoj adresi e-pošte, informacijama o vašem bankovnom računu te informacijama o vašoj kući za odmor.
Općenito:
Kada se koristite našim mrežnim mjestom, prikupljamo podatke o tom korištenju s pomoću kolačića. Za više informacija o kolačićima i o tome kako ih upotrebljavamo pogledajte našu Politiku o kolačićima.

3.    Svrha obrade osobnih podataka

Osobni podaci koje nam pružite mogu biti upotrijebljeni u različite svrhe, ovisno o vašem odnosu s tvrtkom NOVASOL, na primjer:
•    u svrhu zaključenja rezervacije koju izvršite putem tvrtke NOVASOL
•    u svrhu ispunjenja naših ugovornih obaveza kada svoju kuću za odmor iznajmite putem tvrtke NOVASOL
•    u statističke svrhe, kako bismo unaprijedili postupak najma i svoje usluge za vas
•    kako bismo personalizirali vaše buduće posjete našemu mrežnom mjestu
•    kako bismo vas obavještavali o ponudama i ostalim uslugama za koje smatramo da bi vas mogle zanimati
•    kako bismo obradili upite zaprimljene putem službe za korisnike; te
•    kako bismo vam slali informacije koje ste zatražili.

4.    Pravna osnova obrade osobnih podataka

Kada rezervirate najam kuće za odmor putem tvrtke NOVASOL ili kada sklopite ugovor s tvrtkom NOVASOL u svrhu najma svoje kuće za odmor, primit ćete određene informacije o pravnoj osnovi obrade vaših osobnih podataka. 
Obrađujemo osobne podatke na jednoj od sljedećih pravnih osnova:
Izvršenje ugovora
S gostima:
Kada izvršite rezervaciju kuće za odmor putem tvrtke NOVASOL, obrađujemo osobne podatke koje pošaljete u vezi sa svojom rezervacijom jer je ta obrada nužna za zaključenje rezervacije i ispunjenje obveza određenih ugovorom. U slučaju da niste voljni pružiti nam te informacije, nećemo biti u mogućnosti zaključiti vašu rezervaciju. 
S vlasnicima kuća:
Kada iznajmite svoju kuću za odmor putem tvrtke NOVASOL, obrađujemo osobne podatke koje pružite o svojoj kući za odmor prilikom sklapanja ugovora jer je ta obrada nužna za izvršavanje i unaprjeđenje usluge najma i ispunjenje naših ugovornih obveza. U slučaju da niste voljni pružiti nam te informacije, nećemo biti u mogućnosti ispuniti svoje ugovorne obveze.  
Zakoniti interes
S gostima:
Kada izvršite rezervaciju najma kuće za odmor putem mrežnog mjesta NOVASOL, obrađujemo osobne podatke koje pošaljete u vezi sa svojom rezervacijom kako bismo naknadno kontaktirali s vama te vam pritom poslali kvalitetne ponude. Obrada vaših osobnih podataka temelji se na našem zakonitom interesu da održimo s vama kontakt u nadi da ćete u budućnosti u suradnji s nama unajmiti kuću za odmor. Stoga možete očekivati da ćemo vam redovito slati takve ponude. 
S vlasnicima kuća:
Kada svoju kuću za odmor iznajmite temeljem ugovora s tvrtkom NOVASOL, obrađujemo osobne podatke koje pružite prilikom sklapanja ugovora kako bismo nakon isteka ugovora kontaktirali s vama te vam pritom slali ponude vezane uz našu ponovnu suradnju. Obrada vaših osobnih podataka temelji se na našem zakonitom interesu da održimo s vama kontakt i time zadržimo mogućnost ponovnog stupanja u suradnju. Stoga možete očekivati da ćemo vam nakon isteka ugovora slati ponude i informacije koje vam mogu biti korisne pri odlučivanju o ponovnom iznajmljivanju putem tvrtke NOVASOL. 
U svakome trenutku imate pravo zatražiti da vam prestanemo slati promidžbene materijale. To pravo možete ostvariti tako da nam se obratite putem sljedeće adrese e-pošte: datainformation@novasol.com.
Općenito:
Upotrebljavamo neke osobne podatke u statističke svrhe kako bismo unaprijedili svoju uslugu za vas. Te aktivnosti obrade provode se na temelju naših namjera vezanih uz pružanje najbolje moguće usluge.
S vremena na vrijeme prenosimo šifrirane adrese e-pošte svojim partnerima, poput Facebooka i Googlea, kako bi ih oni upotrebljavali u ime tvrtke NOVASOL i tako stvorili zanimanje za naše proizvode, usluge i koncepte te kako bi potaknuli korisnike da posjete naše mrežno mjesto. Podatke o svojim korisnicima također upotrebljavamo za mrežna mjesta trećih strana za podnošenje kritika, poput tvrtke Trustpilot, stoga možete primiti upit u kojem se traži da pružite vlastite komentare o svojem boravku u kući za odmor i/ili o uslugama koje ste primili od nas.  Ta se obrada provodi na temelju naših namjera vezanih uz ciljani marketing i pružanje najbolje moguće usluge. 
U svakome trenutku imate pravo uložiti prigovor na obradu vaših osobnih podataka u gore navedene svrhe. To pravo možete ostvariti tako da nam se obratite putem sljedeće adrese e-pošte: datainformation@novasol.com.
Pristanak
Vaše osobne podatke ne dijelimo s poslovnim partnerima kako bi vam oni izravno slali kvalitetne ponude itd., osim ako ste upravo u tu svrhu dali svoj pristanak. 
Ako budemo htjeli upotrijebiti vaše slike ili videozapise u promidžbene svrhe, prethodno ćemo za to zatražiti vaš pristanak. 
Pristanak možete povući u bilo kojem trenutku tako da nam se obratite putem sljedeće adrese e-pošte: datainformation@novasol.com.
Pravna obveza
Također ćemo obraditi vaše osobne podatke kada na to budemo zakonom obvezni.

5.    Prijenos osobnih podataka

Unutar potrebnih razmjera NOVASOL prenosi relevantne osobne podatke vlasnicima kuća/gostima, drugim tvrtkama grupe NOVASOL, poslovnim partnerima poput putničkih agencija, mrežnih mjesta za najam nekretnina za odmor, kreditnih kuća, osiguravajućih kuća te tvrtki za usluge čišćenja, kao i tijelima javne vlasti u svrhu izvršenja i unaprjeđenja najma i ispunjavanja svojih obveza, kako bismo bili u mogućnosti zatražiti ispravno i sigurno plaćanje, ili u onoj mjeri u kojoj nas na to obvezuju relevantni zakoni.
Ako ste dali svoj pristanak u tu određenu svrhu, vaše osobne podatke prenosimo odabranim poslovnim partnerima kako bi vam oni izravno slali kvalitetne ponude itd. Svoj pristanak možete povući u bilo kojem trenutku tako da nam se obratite putem sljedeće adrese e-pošte: datainformation@novasol.com.
NOVASOL osobne podatke prenosi u zemlje izvan EU-a/EGP-a samo unutar potrebnih razmjera te samo nakon ustanovljivanja prikladnih razina zaštite.  To može biti utvrđeno prema osnovi na kojoj je Europska komisija odlučila da je dotična zemlja osigurala prikladnu razinu zaštite, programom „Štit privatnosti” ili standardnim sporazumom koji je odobrila Europska komisija. Detaljnije informacije o tome možete saznati tako da nam se obratite putem sljedeće adrese e-pošte: datainformation@novasol.com

6.    Razdoblje zadržavanja podataka

Vaše osobne podatke zadržavamo samo dok je to nužno po osnovi svrhe u koju smo ih prikupili ili u vezi s relevantnim zakonima. Vaše ćemo podatke izbrisati kada ih više ne bude nužno zadržati.

7.    Vaša prava

Imate pravo primiti informacije o osobnim podacima koje smo zabilježili o vama te ispraviti bilo kakve netočnosti. Imate pravo primiti kopiju osobnih podataka koje čuvamo o vama.
Imate pravo zatražiti brisanje vaših osobnih podataka ako oni više nisu potrebni za svrhu u koju su prikupljeni ili ako je njihova obrada nezakonita.  
Imate pravo zatražiti da ograničimo obradu vaših osobnih podataka. 
Imate pravo zatražiti da vam prestanemo slati promidžbene materijale. 
Imate pravo primiti svoje osobne podatke u strukturiranom, uobičajenom i strojno čitljivom formatu te zatražiti da vaši osobni podaci budu izravno preneseni drugome upravitelju podacima ako je takav postupak tehnički izvediv.
Imate pravo uložiti prigovor nadzornom tijelu.  
Imate pravo povući svoj pristanak u slučajevima gdje obrađujemo vaše osobne podatke na temelju toga pristanka. 
Sve upite vezane uz svoja prava možete poslati na sljedeću adresu e-pošte: datainformation@novasol.com

8.    Druga mrežna mjesta

Naše mrežno mjesto može sadržavati poveznice na druga mrežna mjesta. Ova se politika o zaštiti osobnih podataka odnosi samo na naše mrežno mjesto, stoga, ako upotrijebite poveznice na druga mrežna mjesta, savjetujemo vam da pročitate njihove politike o zaštiti osobnih podataka.

9.    Ažuriranje politike o zaštiti osobnih podataka

Redovito pregledavamo svoju politiku o zaštiti osobnih podataka i postavljamo ažuriranja na svoje mrežno mjesto. 
Ova je politika posljednji put ažurirana u svibnju 2018. 
Sve upite vezane uz zaštitu osobnih podataka možete poslati na sljedeću adresu e-pošte: datainformation@novasol.com