Aktivnosti i atrakcije na Turskoj rivijeri

Ljeto, sunce, plaža i more je moto Turske rivijere. Upotpunjeni sa živopisnom poviješću zajedno čine boravak na turkoj rivijeri posebnim doživljajem. Svuda se mogu vidjeti iskopine povijesnih gradova i blaga iz davnih vremena. Zato, ostavite ručnik na plaži i uputite se na uzbudljivo putovanje u vrijeme rimljana i grka, perzijanaca i osmanlija. U nastavku se nalazi manji izbor znamenitosti vrijednih posjeta.

 

Side - Apolonov hram

Direktno na plaži Side nalazi se ova impresivna građevina, čije se kulise često koriste za kazališne i koncertne nastupe. Pored Apolonovog hrama u Sideu se nalaze i druge antikne građevine. Između ostalog tu su još i kazalište koje može primiti 15.000 gledatelja, bizantska termalna kupelj i Agora (nekadašnja tržnica). Postoje vodiči koji Vas vode kroz područje iskopina, ali i Vi sami možete prošetati Sideom i uživati u njegovim ljepotama.

 

Ölüdenizska laguna

Bijela plaža, ispred nje azurno plavo more i sve okruženo zelenim borovim šumama - tako izgleda uvala Ölüdeniz u blizini Fethiye. Idilično područje je na ljeto vrlo posjećeno od strane brojnih posjetitelja, pa s toga ne propustite obići ga i napraviti nekoliko slika kao uspomenu na ovu prelijepu uvalu i cijelo područje turske rivijere. Za sve ljubitelje vode, a naročito za kupače idealna je dugačka plaža kod Belcekıza.

 

Tvrđava Termessos

Tko se odluči na posjet tvrđavi proći će ne tako laganim putem do nje, ali će zato na kraju biti nagrađen njenim ljepotama - gradske zidine, obrambeni krug, hram i ostale građevine su ostale sačuvane, kao i antičko kazalište koje je posebno impresivno. Zbog jedinstvenog položaja, visoko gore u brdima, tvrđava je bila nesavladiva te ju čak ni Aleksandar Veliki nije uspio osvojiti. Pogled sa ovih visina je neopisivo lijep.

Uživajte u svom apartmanu ili kući na odmoru u Turskoj!