search

Turska Rivijera - vile i kuće za odmor

Dugačke, bijele pješčane plaže istoka, živopisne uvalice i romantična stjenovita obala zapada, tirkizno more, idilični lučki gradovi i velike metropole - sve to čini mediteransku obalu Turske.

Uzduž obale proteže se planina Taurus, čiji vrhovi su djelomično prekriveni snijegom. Na padinama Taurusa, rastu stabla citrusa, banane, grmovi pamuka, a u pokrajini Kahramanmaras, uzgaja se, u pravom smislu riječi, papar.

Središte mediteranske obale je lučki grad Antalya. Ovdje živahno pulsira život, kroz bogatu ponudu kulture i restorana, noćnog života i zbog čudesnih plaža, palmi i prekrasnih parkova.

Topla i ugodna klima, sa 300 sunčanih dana u godini, uveseljava i posjetitelje i stanovnike. Istinsko ljeto je zagarantirano, a kad termometar u kolovozu dosegne čak 40 C, atmosferu osvježava ugodan povjetarac.

Zapadno od Antalye, posjetitelji mogu uživati u spektakularnom pogledu na moćni Taurus koji se na samo 3 kilometra približava moru.

Zapadno pak leži rt Anamur, najjužniji vrh obale. Iza njega je smješten zaljev Adana, koji nije preporučljiv za kupanje, budući da se tu uzduž obale nalaze industrijska postrojenja.

O prošlosti ove regije svjedoče brojna povijesna mjesta i gradovi, poput grada Olymposa, dijela istoimenog nacionalnog parka ili Apollova hrama u Sidi.

Upravo na mediteranskoj obali Turske se nalaze brojni ostaci vrijedni otkrivanja.

Bilo da želite provesti odmor na plaži, okupani suncem, istraživati kulturne i povijesne znamenitosti regije, vile, kuće za odmor ili apartmani, idealna su polazišna točka za ispunjen odmor u egzotičnoj atmosferi Turske Rivijere. Na kraju zanimljivog dana, dočekat će vas udobnost i privatnost vile, kuće ili apartmana za odmor.

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana na Turskoj Rivijeri i rezervirajte svoj smještaj za odmor u Turskoj.