search

Središnji Egej - vile i kuće za odmor

Egej u lijepoj Turskoj je bez svake sumnje regija za individualce i stoga savršeno mjesto za odmor u vili, kući za odmor ili apartmanu. Ovo je regija netaknutog i pomalo grubog krajolika, ali uistinu šarmantnog izgleda i posebno lijepe obale koju oplakuje Egejsko more.

Dugačke plaže, finog pijeska su rijetke, ali ima mnoštvo lijepih mjesta za kupanje, gdje se može uroniti u azurno plavo more. Temperatura mora je nešto niža od one sa Sredozemlja i ponekad zna biti snažnih vjetrova. S obzirom da još uvijek nema velikih turističkih gužvi, u mnogim mjestima se može naći uvala, ujedno osamljena i zaštićena od vjetra.

Središnji Egej

Središnji Egej se proteže sjeverno i istočno od metropole Izmir. Izmir je smješten u dubokom zaljevu i ujedno je Homerovo rodno mjesto, svakako vrijedno posjeta. Izgled grada određuju stare kuće, kolonijalnog, mediteranskog stila, a brojni restorani uzduž šetališta privlače ponudom ukusnih jela.

Antički grad Efez, u vrijeme rimskog carstva, jedan od najvećih gradova Svijeta, izrazito je privlačna atrakcija za posjetitelje svih zemalja, gdje se još uvijek vrlo živo može osjetiti prošlost ovog mjesta.

Grci su također ostavili brojne tragove i njihov utjecaj se još uvijek osjeća u ovoj regiji današnje Turske.

Dvije velike rijeke, Menderes i Gediz, koje se protežu južno, odnosno sjeverno od Izmira, brinu se za plodnost doline, gdje se već stoljećima uzgajaju masline.

Egejsko sunce i vjetar nerazdvojan su par, no južno od İzmir snaga vjetra je nešto slabija.

Pred Izmirom leži poluotok Karaburun, gdje se nalaze mala sela i brojne, skrivene uvale idealne za kupanje. Sam otok je pošteđen masovnog turizma, a mjesto Karaburun leži ponad litice i broji 2.500 stanovnika.

Sasvim je svejedno koje područje Egeja, odaberete za svoj odmor. Vile, kuće za odmor i apartmani, savršeno su polazište za brojne izlete i vlastita istraživanja. Odlučite li se za istinski odmor, prije svega miran i opušten, vila, kuća za odmor ili apartman savršen su izbor, za uživanje i druženje u krugu obitelji ili prijatelja, a ipak u ozračju egzotične turske atmosfere.

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana na Središnjem Egeju i rezervirajte svoj smještaj za odmor u Turskoj.