Aktivnosti i atrakcije u sjevernom Egeju

Sjeverni Egej upečatljiv je ne samo po svojim prekrasnim krajolicima i lijepoj obali, nego i mnogobrojnom antičkom blagu koje se može svuda pronaći. Prije svega antički grad Troja, ali i manja sela svjedoče o burnoj prošlosti cijele regije. U nastavku smo izdvojili za Vas neke od znamenitosti koje bi ste trebali posjetiti pri posjetu sjevernog Egeja.

 

Cunda

Otok Cunda nalazi se ispred grada Ayvalık i jedinstvena je atrakcija ovoga podneblja. Ovdje su živjeli grci, začarani ljepotom malih uvala i prekrasnom florom. Živopisni stari grad mami Vas u skitnju po svojim ulicama gdje se nalaze mali restorani u kojima se servira ukusna riblja hrana. Ostaci kapele Agios-Yannis i Panaya crkve su interesantna izletnička odredišta. Kupači mogu uživati u uvali Ortunç.

 

Troja

Tko još nije čuo za Troju? Legendarni grad Troja je pojam za svakoga i stoji uvijek vrlo visoko na listi. Homer, lijepa Helena i Heinrich Schliemann su imena koja se neizbježno spominju sa ovim gradom. Iako se misli kako se ovdje može puno toga vidjeti, istina je drugačija. Mnoge iskopine se nalaze danas u različitim muzejima i ostali su sačuvani samo mali dijelovi grada.

 

Bozcaada

U ovaj otok se čovjek zaljubi možda tek na drugi pogled, ali onda za pravo. Ovdje puše jaki vjetar koji ogoljene i smeđkaste površine čini još privlačnijima. Ali iza toga se, tim više, skriva jedna šarmantna strana otoka - bezbroj malih uvala za kupanje, živopisni vinogradi iz kojih dolazi veliki broj turskih vina i rascjepkani otočni svijet oko Bozcaada čini otok popularan ne samo među domačim stanovništvom, nego i među brojnim posjetiteljima iz cijelog svijeta. Na ljeto se se poveća broj ukupnih stanovnika za pet puta. Na otok se može doći trajektom od Odun İskelesi/Geyikli.

Rezervirajte svoju kuću ili apartman i uživajte na svom odmoru u Turskoj!