search

Južni Egej - vile i kuće za odmor

Egej u Truskoj je bez svake sumnje regija za individualce i stoga savršeno mjesto za odmor u vili, kući za odmor ili apartmanu. Ovo je regija netaknutog i pomalo grubog krajolika, ali uistinu šarmantnog izgleda i posebno lijepe obale koju oplakuje Egejsko more.

Dugačke plaže, finog pijeska su rijetke, ali ima mnoštvo lijepih mjesta za kupanje, gdje se može uroniti u azurno plavo more. Temperatura mora je nešto niža od one sa Sredozemlja i ponekad zna biti snažnih vjetrova. S obzirom da još uvijek nema velikih turističkih gužvi, u mnogim mjestima se može naći uvala, ujedno osamljena i zaštićena od vjetra.

Južni Egej

Obalu Južnog Egeja u Turskoj karakterizira izrazita rascjepkanost, sa mnoštvom, manjih i većih uvala, idealnih za kupanje i sunčanje. Pred obalom leže brojni otoci, koji većim dijelom pripadaju Grčkoj. Krajolik ocrtavaju brežuljci, sa malim, osamljenim selima i imanjima. Zaljevi Mandalaya i Coo, međusobno su odvojeni poluotokom Bodrum. Ovdje ćete sresti turski ''jet-set'', ali i naći povijesni grad Halikarnassos, kojeg je proslavio Halikarnassos maulozej, jedan od 7 svjetskih čuda.

Poluotok Resadiye, jednim je dijelom prekriven šumom i svojom izvornošću čini savršeno mjesto za one koji traže opuštanje. Grad Datca i ruševine Knidosa na samom vrhu, posebno su lice poluotoka.

Ovdje u potpunosti uživaju jedriličari i surferi. Zaljev Gökova je posebno poznat kao raj sportova na vodi. More je toliko bistro, da posjetitelji niti ne žele natrag na kopno.

Bez obzira, kakve prioritete odredite za vrijeme vašeg odmora, vila, kuća za odmor ili apartman ovog područja savršen su odabir za ispunjavanje upravo svih želja i planova.

Pregledajte NOVASOLovu ponudu vila, kuća i apartmana na Južnom Egeju i rezervirajte svoj smještaj za odmor u Turskoj.