search

Valais - kuće za odmor

Upoznajte regiju Valais

Valais ( Wallis) je kanton smješten na jugu Švicarske. Glavni grad je Sion, a službeni jezici su francuski i njemački. Kanton se sastoji od 160 općina. Kanton je okružen visokim planinama, ledenjacima, vrhovima, a područje kantona nalazi se u srcu Europe. Valais je danas regija koja je razvila, turizam, industriju i trgovinu, a karakterizira ju gostoljubivost lokalnog stanovništva. U regiji se nalazi najveći ledenjak u Europi Aletsch, dužine 2300metara koji na nekim dijelovima doseže debljinu od 1 kilometar. Ledenjak je pod zaštitom UNESCO-a. Ukoliko želite nezaboravno iskustvo i avanturu dogovorite se za obilazak ledenjaka sa iskusnim vodičima. Ljubitelji prirode biti će očarani prirodnim ljepotama ovog kraja.  Za sve ljubitelje zimskih radosti i skijanja preporučamo obilazak općine Zermatt koja se nalazi na južnom kraju doline Mattertal. Ovdje se nalaze najviši švicarski vrhovi koji pozivaju one najhrabrije na skijanje i spust. Zermatt se smjestio na nadmorskoj visini od 1620 metara. No, ima jedna zanimljivost koju morate znati prilikom dolaska, ova je zona označena kao zona bez automobila, stoga ovdje možete voziti samo električna vozila. Profesionalni skijaši ovdje će uživati, jer se tu nalazi najduža staza u Švicarskoj od čak 22 kilometara. Postoje i žute staze, uz crvene, plave i crne. Zermatt je jedno od poznatijih skijališta u Švicarskoj. Sigurni smo da će i oni koji ne skijaju ovdje uživati.

Provedite odmor u švicarskim Alpama

Predivna priroda zove na duge šetnje, a pogled na predivne švicarske Alpe jednostavno očarava. U švicarskim planinama sigurno ćete naići na ovce ili iz barem izdaleka vidjeti, koje su prepoznatljive po svom crnom nosu i ušima te posebno mekoj dlaci. To su autonomne švicarske ovce koje žive u ekstremnim planinskim uvjetima, a pasu travu na kamenim padinama.

Sion je jedan od najstarijih gradova a smješten je na rijeci Rhoni, u gornjem dijelu toka rijeke. U Sionu se nalaze dva brežuljka sa kamenim utvrdama koje okružuju vinogradi. U ovom mjestu naići ćete na čak 14 značajnih švicarskih znamenitosti. Grad je poznat i po dvorcima, ima ih ukupno četiri. U centru mjesta nalazi se gradska vijećnica iz 17. stoljeća koju krasi astronomski sat. Posjetiti još možete poznatu katedralu Chatedrale Notr- dame du Glarier koja se ističe zanimljivom arhitekturom.

Valais regija poznata je po izuzetno dobrom vinu i po strmim vinogradima. Taj prizor će vam sigurno ostati u sjećanju kao i fina kapljica vina nakon obilaska regije. U nekom od restorana možete probati tradicionalne specijalitete, poput topljenog švicarskog sira na kruhu (fondue te raclete) ili specijalitete od mesa pogotovo teletine. Za kraj zasladite se vrhunskom švicarskom čokoladom, pogotovo toplom, koja će vam goditi nakon aktivno provedenog dana.

Rezervirajte smještaj iz NOVASOL ponude i provedite savršen odmor u ovoj predivnoj regiji, u Švicarskoj koja će vas oduševiti prirodom, gastronomijom i gostoprimstvom!