search

Luzern - kuće za odmor

Odmor u šarmantnom švicarskom gradu

Grad Luzern nalazi se u središnjem dijelu Švicarske i glavni je grad istoimenog kantona. Smješten je na sjeverozapadu jezera Lucerne kod izljeva rijeke Reuss. Geografski položaj grada točnije položaj između Alpa i jezera oduvijek mu je davao prednost pred drugim gradovima, stoga je Luzern odavno poznat kao turističko mjesto. Ono po čemu je ovaj grad poznati i što ćete primjetiti pri dolasku je most koji spaja suprotne obale s obzirom da rijeka Reuss dijeli grad. Najstariji natkriveni most na svijet je upravo ovaj, Kapellbrücke sa vodenom kulom koja je ujedno i simbol grada. Na gornjem dijelu kule nalazilo se u srednjem vijeku mučilište dok je prvi kat imao funkciju zatvora a podzemni dio koristio se kao tamnica. Most je izgrađen u prvoj polovici 14.stoljeća i danas je simbol grada kao i jedna od najpoznatijih turističkih atrakcija u Švicarskoj. Drveni most prelazi rijeku Reuss, a kula je ukrašena trokutasto oblikovanim slikama, tristotinjak godina nakon izgradnje mosta. Na ovaj je način samo nekoliko mostova na svijetu oslikano.

Dok ste u ovom šarmantnom gradu izaberite jedan od mnogih ponuđenih izleta brodom po 38 kilometara dugom jezeru Lucerne. Većina brodića nude i bistro sa hranom i pićem, kako bi vam izlet bio ugodniji.

Umjetnost Picassa i Kleea, predmeti iz arheoloških nalazišta,  povijesni artefakti iz regije i sva tehnološke dostignuća i inovacije koje prate povijest prijevoza nalaze se u muzejima i galerijama u gradu Luzernu, a svi koji ih posjete sigurno će biti zadovoljni postavom.

Regija Luzern, obiluje prirodnim ljepotama i pravi je raj za aktivni odmor. Krajolik jednostavno očarava. Od bicikliranja, planinarenja, skijanja, golfa, jedrenja, do svih ostalih sportova. Svježi alpski zrak, krajolik koji oduzima dah, čista voda u jezerima, samo su neki od prirodnih  čimbenika  koji privlače turiste u ove krajeve.

Uživajte u čarima ove zemlje!

Švicarska je zemlja čokolade, sireva i satova, zemlja u kojoj se priča francuski, talijanski i njemački, te ju takva raznolikost čini zanimljivom za istraživanje. No najviše privlači netaknuta prirodi, nebrojena jezera, nacionalni parkovi te planinski krajolici koji su i među najpoznatijim u svijetu zbog svojih skijališta. Bogata turistička ponuda očekuje vas u ovoj regiji kao i u cijeloj Švicarskoj. Izaberite smještaj iz naše ponude, kuću kraj jezera, ili u podnožju planina na vama je da odaberete. Odabrali smo najljepše kuće kako bi vam omogućili posebno iskustvo odmora. Luzern je drevni švicarski grad koji ima mnogo toga za ponuditi.  Popnite se žičarom na planinu Pilatus kako bi uživali u pogledu na krajolik koji će vam oduzeti dah. Ako ste adrenalinski tip, možete se okušati u brojnim sportskim izazovima okruženi predivnim prizorima. 

Vile, kuće i apartmani u NOVASOL ponudi prilagođeni su svakom gostu, stoga smo sigurni kako ćete pronaći idealan smještaj i uživati u svim zanimljivostima koje ova regija nudi. Povedite obitelj i prijatelje, te im priuštite nezaboravan odmor u Luzernu, koji vas sigurno neće razočarati kao ni ostali gradovi i dijelovi Švicarske!