search

Heidiland-Walensee-Flumserberg - vile, kuće i apartmani

Raznolika, uzbudljiva, romantična i otkačena – sve to i mnogo više od toga pravo je lijepa Švicarska, zemlja različitosti i prirodnih ljepota.

Heideland je naziv za područje se nalazi  između Züricha u Chura, St. Galena i Luzerna, jezera Walensee i Sarganserlanda, a taj naziv duguje spisateljici Johanni Spyri koja je stvorila lik Heidi, djevojčice koju je zavolio čitav svijet.

Ova pokrajina u Švicarskoj još uvijek nije zahvaćena valovima turista i masovnim turizmom iako se nalazi u blizini omiljenih gradova poput St. Gallena, Züricha i Chura. Na samom jezeru i u njegovoj okolici odmorit ćete se i provesti nezaboravne dane. Otkrijte Heidiland i njegovu jedinstvenu ljepotu planinskih krajolika koji su jedinstveni u Švicarskoj.

Lijepo zimovanje, lijepo ljetovanje u pokrajini Heidiland - Walensee - Flumserberg

Sva godišnja doba u regiji koja okružuje jezero Walensee nude odlične mogućnosti za aktivnosti na otvorenom i u zatvorenom. Kupanje na jezeru, kupovina u najvećem outletu u Švicarskoj ili skijanje na obroncima Alpa koje vas okružuju – to je vaše vrijeme, vaš izbor i, prije svega, radi se o vašem odmoru. Radilo se o visokim ljetnim temperaturama koje se približavaju 40 stupnjeva ili o negativnim vrijednostima na istoj ljestvici koja vam omogućuju uživanje uz lijepu vatricu u kaminu, lijepa Švicarska odličan je izbor u svakom slučaju i tko se ne slaže, moramo mu reći da griješi. Pregledajte ponudu NOVASOLa u Švicarskoj i rezervirajte svoj smještaj za odmor uz jezero Walensee i uvjerite se sami.

Mjesto iz bajke

Pokrajina Walensee udaljenja je od metropole Zürich manje od jednog sata vožnje i spaja dva kantona St. Gallen i  Glarus u istočnoj Švicarskoj. Walensee jedno je od najdubljih i najčišćih jezera u Švicarskoj i poziva vas na kupanje dođete li provesti nezaboravno ljetovanje u Švicarskoj.

Planinski lanac Churfirsten uzdiže se okomito uz sjevernu obalu jezera kao najljepša alpska kulisa. S druge strane se pruža omiljena pokrajina Flumserberg u kojoj ovisno o dobu godine možete uživati u skijanju, biciklizmu, šetnjama i planinarenju. Istočno od jezera Walensee leži područje koje nazivaju „Heidiland“. Spisateljica Johanna Spyri napisala je knjigu o Heidi, junakinji kojoj ova pokrajine duguje svoj nadimak.

Ljepota pod suncem i pod snijegom

Zahvaljujući sredozemnoj klimi koja ljeti ipak osunča ovu pokrajinu, ovdje možete uživati u pravom ljetnom odmoru uz jezero u malim mjestima uz njegovu obalu i šetati udišući svježi planinski zrak. Zahvaljujući klimi južnih obronaka planinskog lanca čak je moguće uzgajati kivi i neko drugo egzotično voće. Ne vjerujete? Možda biste morali pregledati NOVASOlovu ponudu vila, apartmana i kuća u Švicarskoj i rezervirati svoj smještaj za odmor upravo u Heidilandu. Zašto ne posjetiti lijepo selo   Quinten na kojem ne samo da nema automobila već se i na njega može stići samo brodom.

Ono što ne smijete propustiti je fenomen poznat po nazivu Arena Sardona ili Navlaka Glarus koji se nalazi na UNESCO-vom popisu svjetske prirodne baštine, fenomen koji je svjedočanstvo čudesnog sudara Afrike i Europe koji je oblikovao Alpe.

Događanja u Heidilandu

Pozornice u pokrajini uz jezero ožive tijekom srpnja i kolovoza. Od 2008. svako dvije godine odražava se glazbeni festival, a razne glazbene priredbe poput mjuzikla „Heidi“ upotpunjuju kulturnu ponudu lijepog odredišta. 2010. ponovno je uprizoren mjuzikl „Crna braća“ o dječacima Giorgiu i Alfredu, djeci koja su odvedena od siromašnih obitelji iz kantona Tessin.

Svjetska praizvedba mjuzikla „Tell“ na ljeto 2012. očarala je sve posjetitelje jezera Walensee. Sasvim novi reci i nova glazba dobro poznate priče o Wilhelmu Tellu temelje na drami Friedricha Schillera. Priča je ista, u isto vrijeme, no ipak postoje određene umjetničke slobode u odstupanju od drame. Ipak je ovo mjuzikl.  Uživajte u vrhunskoj atmosferi, prelijepoj prirodi i zanimljivostima u blizini svoje kuće ili apartmana za odmor u pokrajini Flumserbergen.

Ljeto u Švicarskoj

Penjanje, pješačenje, vožnja biciklom, avanturistički turizam, igranje golfa, gastronomske ceste ili jednostavna šetnja uz planinsko jezero ili tirkizno jezero Walensee – ljeti vam planine svakog dana nude nešto novo i uzbudljivo. Kao da alpska flora i fauna nisu dovoljno zanimljive same po sebi.

Priuštite vrijeme za sebe i svoju obitelj ili partnera i pustite se fascinirati nevjerojatnim lancem Churfirsten, divljom prirodom i kristalno bistrim jezerom Walensee. Učinite svoj odmor u Švicarskoj nezaboravnim izletom brodom po jezeru Walensee. Prva subota u mjesecu obiteljski je dan kada postoje posebni popusti za obitelji s djecom.

Zimske radosti

Bez ikakve sumnje da je ovo pravo mjesto za zimovanje. Planinske regije poput Pizola i Flumserbergena, neposredno nad jezerom Walensee i naših lijepih kuća i apartmana za odmor idealne su za odličan odmor u planinama lijepe Švicarske. Trebamo li naglašavati da ovdje imate sve wellness mogućnosti koje poželite?

Tijekom svog ljetnog ili zimskog odmora  u regiji Heidiland – Walensee – Flumserberg možete posjetiti toplice u ljetovalištu Bad Ragaz. Poznata Vam je latinska poslovica mens sana in corpore sano – u zdravom tijelu, zdrav je duh. Zašto na svom odmoru u Švicarskoj ne biste posjetili upravo te toplice i zaronili u blaženstvo zdrave vode iz termalnih izvora i poslije toga na masažu po svom izboru? Završite cijeli izlet u sauni i spavajte snom poštenog turista koji je doista svoj odmor u Švicarskoj iskoristio u potpunosti.