Atrakcije u Švicarskoj

 

Švicarska je zemlja raznih mogućnosti, te idealna za obiteljski odmor.

Evo nekoliko savjeta što posjetiti: 

  • U Zürichu se od 1992. svake godine u kolovozu održava Streetparade. Na tom događanju sudjeluje oko milion ljudi koji grad pretvaraju u pozornicu plesa, glazbe i zabave. Na ovom događanju ne sudjeluju samo ljubitelji House i Techno zabave već sve dobne generacije raznih kulturnih i glazbenih opredjeljenja.
    • Osim spomenutog događanja Streetparade” u kolovozu se svake godine još od 1946 održava Filmski festival Locarno. Festival se održava u južnom kantonu Tessin gdje su u 11 dana trajanja filmskog festivala prikaže oko 500 filmova. Nekada malo događanje s vremenom je preraslo u međunarodno koje privlači mnogobrojne posjetitelje.
    • Montreux Jazz Festival ugostio je mnogobrojne glazbene velikane neki od njih su Miles Davis, Deep Purple, Aretha Franklin, Johnny Cash, Prince. Festival se održava na području oko jezera Genfer.
    • Neuchâtel slavi se krajem rujna/ sredina listopada. Živopisnu atmosferu na ulicama stvaraju mnoge povorke raznih izvođača limene glazbe. Mnogobrojni postavljeni štadnovi sa raznom ponudom upotpunjuju festival i čine ga posebnim. Počastite se čašom dobrog domaćeg vina i nazdravite stoljetnoj tradiciji vinogradarstva na ovome području. Santé!
    • Morgenstraich vrhunac je karnevala u Švicarskoj koji počinje ponedjeljkom u ranu zoru, u 4.00 sata i traje do srijede.