Aktivnosti i atrakcije u Värmlandu

Jeste li ljubitelji prirode, ribolova, planinarenja, biciklizma ili možda rado veslate? Onda ste ovdje na pravom mjestu. Aktivnosti poput raftinga na rijeci Filipstadu i Torsbyu, penjanje po stijenama u Degerforsu i Säffleu, kao i safari sa sobovima u Hagforsu, Filipstadu i Säffleu čine Vaš odmor nezaboravnim doživljajem.

U prirodnom rezervatu Glasskogen nalazi se oko 300 km planinskih staza, koje se provlače kroz 80 jezera i voda pogodnih za spuštanje kanuo i ribolov. Ovdje možete logorovati sa šatorom, prespavati u jednostavnim nastambama ili u kolibama koje se nalaze duž ovih planinarskih staza. U kolovozu se održava maraton sa kanuom na dužini od 55 km. Akvadukt u Håverudu je most, željeznička pruga i akvadukt u jednom te zbog svog specifičnog načina građenja zaista vrijedan posjeta.

Ovdje u Värmlandu jako se cijeni kultura. Ne propustite posjetiti dom Selme Lagerlöf u Mårbackau. I Rottneros park, park skulptura sa raskošnim alejama breza je vrijedan posjeta. Sjeverno od Karlstada u Ransäteru kod Hembygsgårda se u zabavnom i rekreativnom parku možete prepustiti različitim aktivnostima. Obrtnička kuća u Upperudu, staklena koliba Dalsland Glashytta, plemićko sjedište Baldersnäsa, staklena koliba Glava Glasbruk i mnogi različiti muzeji brinu se za svoje posjetitelje te da im nikada ne bude dosadno.

Čak i na ljeto se nude mnoge različite aktivnosti. U Sunneu se može uživati u snowboardu. Oni najhrabriji se mogu okušati u penjanju na 20 m visom zaleđenom tornju. Lokalne skijaške staze obećavaju jako mnogo.

U skijaškom području Långberget se može birati između blagih i jako strmih staza.

Mattila, drugačije skijaško područje koje nudi prije svega staze za skijaško trčanje, koje su dugačke između 10 metara do nekoliko kilometara, te su pogodne za cijelu obitelj.

Jeste li stajali na klizaljkama? Na zaleđenim jezerima se pružaju broje mogućnosti za sportskim umjetnostima u klizanju. Za ovo je pogodan, poznat i izvan granica Švedske, kanal Bergslag, dužine 60 km.

Ostale aktivnosti i zanimljivosti

  • Živi Picassov kult u Kristinehamnu
  • Vožnja splavom po Klarälvenu
  • Dalskand kanal
  • Dalsland muzej i Umjetnička dvorana u Åsensbruku
  • Dalslands Aktiviteter u Stenebyu kod Dals-Långeda