Aktivnosti i atrakcije u Švedskoj

NOVASOL poseban program - prednosti za sve NOVASOL goste u Švedskoj

Astrid Lindgrens Världen 10% povoljnija zabava

Svijet Astrid Lindgren, koji privlači posjetitelje iz cijele Europe, nalazi se u mjestu Småland u centralnom Vimmerbyju. Upravo na mjestu gdje se spisateljica kao dijete igrala sa svojom braćom i sestrama, te prijateljima.

Ovdje prepoznajete sve ono što ona opisuje u svojim knjigama. Ulice, po kojima se mogao šuljati stručni detektiv Kalle Blomqvist i veranda na kojoj je Madita plesala sa svojim ocem. Krajobraz je još uvijek tako živahan kao i u pripovijetkama o djeci Bullerbüja i Michelu iz Lönneberga.

Småland - Astrid Lindgrens Värld; Vimmerby; Zabavni park je pred Vimmerbyjem već dobro označen.

Borås Djurpark 20 SEK povoljnije po osobi

Zoološki vrt u mjestu Borås je pravi zoološki park, ali istodobno i mjesto za odmor usred grada. U parku živi skoro 500 životinja iz 80 različitih vrsta u raznolikoj prirodi. Park se specijalizirao za velike , afričke životinjske vrste, ali se mogu vidjeti i azijske i sjeverne životinje.

Borås Djurpark; Borås; Od centra Boråsa u smjeru Knallelanda

Ekehagens Forntidsby 10% povoljnije u kameno doba

Ovdje su nastale rekonstrukcije prapovijesnih oblika naselja, koje pokazuju, kako su ljudi živjeli u kamenom dobu. Tijekom ljeta je u muzeju posebno živo, i razni stari zanati se prezentiraju posjetiteljima. U selu se mogu vidjeti stare rase kućnih životinja kako slobodno okolo šetaju, dok su divlje svinje smještene u ograđeni prostor.

Västergötland - Ekehagens Forntidsby; 520 43 Åsarp; ca. 20 km južno od Falköpinga

Staklana-Glasriket

U staklani možete izbliza posmatrati kako se užareno staklo vadi iz peći i oblikuje u sve moguće i nemoguće oblike. Glasriket Pass je pogodna(snižena) ulaznica u carstvo stakla. Sa mnogo uzbudljivih dodataka i povoljnosti. Glasriket Pass možete nabaviti na jednoj od 12 staklana ili mjesnom turističkom uredu. Također se i sami,kao NOVASOL-gost,možete okušati u umijeću staklarskog zanata,i to besplatno uz priloženu Glasriket Pass,tj.ulaznicu.

Radno vrijeme: 08.00 - 15.00 svaki radni dan, moguća su odstupanja

Staklana(Glasriket) u Smålandu

High Chaparral 20 SEK povoljnije po osobi

Divlji Zapad usred Švedske. Posjetite Indijance i Lucky Luke-a ili se na kratko odvezite željeznicom do Meksika. High Chaparral vodi Vas i Vašu obitelj duboko na Divlji Zapad. Uživajte!

Småland - High Chaparal; južno od Hillerstorpa

Tvrđava Karlsborgs 20 SEK ušteda po osobi

Tvrđava Karlsborg u Västergötlandu je najveća građevina u Europi, sa opsegom većim od 5 km i površinom od 100 ha. Iako tvrđava nikada nije korištena kako planirano, zastupa jednu interesantnu epohu švedske povijesti. Većina građevina je još u izvornom stanju i vrijedi ih posjetiti.

Västergötland - Karlsborgs Festning; 546 30 Karlsborg

Safari sjevernih jelena u Markarydu

Doživite sjeverne jelene u njihovom pravom elementu. Sa osobnim automobilom možete voziti unutar 13 hektara ograđene površine rezervirane za sjeverne jelene. Duž tri kilometra duge šumske staze možete promatarti kralja šume iz najbliže udaljenosti. Možda upravo tu negdje u blizini gasi žeđ na žuboritom potoku ili se kupa u jezeru? Naravno, ne zaboravite fotoaparat ili kameru, jer prigode za nezaboravan snimak su posvuda!

 

NOVASOL-gosti dobivaju 1xbesplatan ulaz za jedno dijete u pratnji odrasle osobe.

 

Småland - Markaryd - sa E4 izlaz 75

Važno!

Molimo da pri posjetu nekoj od ovih navedenih atrakcija obvezno sa sobom imate svoj NOVASOL- voucher. Ponuda vrijedi samo uz priloženi NOVASOL-voucher i ne može se unovčiti. Izmjene moguće.