Atrakcije na otoku Tenerife

Bio dan ili noć na otoku Tenerife je - savsim neovisno o uzrastu - vrlo jednostavno pronaći razbibrigu i zabaviti se. I na ovu bi se temu dalo na dugo i široko raspravljati (vaša su pitanja svakako dobrodošla prilikom rezerviranja).

Bit ćete u prilici npr. utažiti svoju znanstvenu znatiželju kao i zanimanje za prirodne fenomene (botanički vrt, dresura kitova, vožnja podmornicom), pogledati dresirane papige i priredbu s delfinima u parku Loro ili sami sudjelovati u atrakcijama vodenog parka Octopus te foto safariju odnosno vođenim obilascima.

Gastonomija

Kanarska kulinarika je vrlo jednostavna, a svoje stvaralaštvo crpi iz dubokog gastronomskog iskustva. Klima i uporaba lokalnih i autohtonih proizvoda misli su vodilje tradicionalne recepture. Riba je pritom okosnica: čak i ako niste ljubitelj ribljih specijaliteta, to jednostavno morate postati kada posjećujete Tenerife. Riba iz Atlanskog oceana bilo s roštilja, bilo kuhana ili pečena u maslacu s tipičnim papasima kao i umakom mojo u kombinaciji s hrskavom salatom smekšat će i najtvrđe kulinarske ukuse. Više informacija o tipičnim vrstama ribe i restoranima vam možemo dati prilikom rezerviranja objekta. Vodite računa ipak i da su cijene u skladu s ovom elitnom ponudom.

Nema razloga za brigu ako ste ipak isključivi ljubitelj mesnih jela. Dobri restorani nude specijalitete od junetine, svinjetine, janjetine i kunića. Ne morate se brinuti ni za dječji ukus: tu su pizze i razne tjestenine. Sve zaukružite kapljicom autohtonog otočkog vina!

Karneval

Bez sumnje najpoznatija, najzabavnija i najočekivanija proslava na otoku Tenerife je karneval - proglašen je međunarodnim turističkim mega događajem - u pravom smislu riječi to je erupcija dobrog raspoloženja, veselja, duha i nevjerojatne mašte čiju se šaljivost ne da opisati riječima.

Iako se karneval odvija na cijelom otoku, središnji događaj je pozicioniran u Santa Cruzu de Tenerife, gradu koji se danima priprema na more ljudi koji plešu pod maskama u originalnim kostimimam, gradu u kojem san nestane, a sve se giba u veselom ritmu glazbe i živosti.