Gastronomija na Mallorci

Gastronomija otoka Majorka često se opisuje jakom i autohtonom - krepka seljačka kuhinja je pritom protkana i profinjenim i maštovitim jelima. Ljubitelji krepkih mesnih jela neće ostati kratkih rukava. Moći će uživati u pečenom odojku, a bravetina i janjetina često se poslužuju s povrtnim prilozima tipičnim za ovaj otok. Tijekom sezone lova nude se specijaliteti od kunića, patke ili prepelice. Specijalitat kojeg svakako morate kušati je Frito Mallorquin, jelo od iznutrica, krumpira i maslinovog ulja

Riba i plodovi mora na Majorci su nevjerojatno ukusni! Omiljeno predjelo su kozice u pikantnom umaku od češnjaka no jednako zastupljene su i školjke, lignje, ribe te drugi rakovi. Za izbirljive najmlađe tu je uvijek prisutna ponuda tjestenina i pizze. Sigurno nećete požaliti ni poželjeti uskoro otići kada na vaš stol stigne i boca vrhunskog španjolskog vina.

Osobita delikatesa je Sobrasada -  tradicionalno pripravljena kobasica s paprikom završava se sušenjem.

Možete ju kupiti kod Pedra Amenguala i Marie Riera na adresi Carrer Santo Domingo 7, Palma de Mallorca. Pitajte za Sobrasada de Munar! U ovoj malenoj trgoviti sa stropa visi na tisuće kobasica.

Bademi i ensaimade (peciva) s Majorke ne ostavljaju nikoga ravnodušnim. Ne samo da već krajem siječnja cvijetovi badema oduševljavaju posjetitelje nego njihova srca brže tuku i zbog raznih specijaliteta od badema kao što su bademovi kolačići ili kremasti sladoled od badema. Čak i oni najdiscipliniraniji će priznati da su vrijedni grijeha!