Atrakcije na otoku Lanzarote

Muzej-zaklada César Manrique

Museo-Fundación César Manrique osnovan u čast pokojnog César Manrique. Zahvaljujući Césaru Manrique otok Lanzarote je ostao miran, šarmantan i opuštajući otok. Cilj muzeja je očuvanje, istraživanje i širenje djela Manriquea u skladu sa prirodnim okruženjem. Muzej je otvoren tijekom cjele godine.

Cueva de los Verdes/ Lanzarote

Djelovanjem vulkana nastale su spektakularne stjene. Smještene na sjeveru Lanzarotea pripadaju sustavu podzemnih tunela dugih 6km. Ruta duga oko 2km otvorena je za posjetitelje. Špilja je otvorena tijekom cjele godine.

Cueva de los Jameos del Agua

Unutar špilje nalazi se spektakularno prirodno jezero koje je povezano s morem. U jezeru je živjela endemska vrsta raka pod nazivom “jameitos”. U špiljama se ponekad održavaju razni koncerti koji zbog svog ambijenta pružaju poseban doživljaj.

Castillo San José/ Arrecife

Dvorac u kojemu su izloženi djela suvremenih umjetnika poput Picassa, Miróa, Chillida i Tàpiesa. U dvorcu koji je sagradio Carlos III. Ponekad se održavaju klasični koncerti.

Castillo de San Gabriel/ Arrecife

Dvorac je sagrađen u 16. stoljeću kako bi obranio područje od stalnih napada gusara. Dvorac danas služi kao zvjezdarnica u kojemu je smješten arheološki muzej.

Ostale atrakcije otoka

 

 

Okusi otoka Lanzarote

U restoranima na otoku Lanzarote poslužuje se najsviježija riba iz Atlantika. Riba pripremljena na razne načine, kuhana, pržena na maslacu, riba sa roštilja u kombinaciji sa raznim umacima i salatama oduševit će mnoge. Tipične vrste riba kao i način pripreme ponudit će vam u restoranu.

Za sve ljubitelje mesa u restoranima se nudi i raznovrsna ponuda mesnih specjaliteta govedine, svinjetine, i janjetine.