Atrakcije na Kanarskim otocima

 

Aktivnosti i atrakcije na Kanarskim otocima

Kanarski otoci ne nude samo sunce, plažu i more, nego i bogatu kulturu i povijest. Na mnogim mjestima su još vidljivi jasni tragovi davno prošlih vremena. Ovdje smo za Vas odabrali neke od znamenitosti i atrakcija, kako biste što sadržajnije mogli planirati svoj odmor. Daljnje upute ćete naravno naći po odgovarajućim regijama.

Museo-Fundación César Manrique na otoku Lanzarote

Muzej i zaklada César Manrique su utemeljeni u čast 1992.g. preminulom Césaru Manrique. Zahvaljujući Césaru Manrique je otok Lanzarote ostao i dalje neuporedivo miran, očaravajući i opuštajući otok. Svrha muzeja je očuvanje, istraživanje i proširivanje Manriqueovih djela kao i unapređenje umjetničkih aktivnosti, koje su u uzajamnoj slozi sa prirodnom okolinom. Muzej je otvoren tijekom cijele godine.

Muzej Canario na otoku Grand Canaria

Kanarski muzej se nalazi u Las Palmas de Gran Canaria i prikazuje prapovijesnu kulturu na Kanarskim otocima. U muzeju se može vidjeti opsežna zbirka arheološkog i etnografskog materijala, između ostalog 2.000 prapovijesnih lubanja. Tu je i jedna opsežna stručna biblioteka. Muzej je otvoren tijekom cijele godine.

Spilja-Cueva de los Verdes na otoku Lanzarote

Spilja Los Verdes je nastala erupcijom vulkana Monte de La Corona. Nalazi se u mjestu Haría na otoku Lanzarote. Posjetitelji ju mogu razgledati šetajući po ca. 2 km dugoj stazi. Otvorena je tijekom cijele godine.

Tvrđava-Castillo de Santa Catalina na otoku La Palma

Tvrđava Santa Catalina na istočnoj starni otoka je nekada bila štit otoka. Datira iz 16. st. i od 1961.g. je povijesni spomenik kulture. Može se posjetiti samo izvana.

Catedral de Las Palmas de Gran Canaria

Katedrala Las Palmas de Gran Canaria potječe iz 16. st. i izgrađena je u novoklasicističkom stilu. Sastoji se od tri lađe sa križem i unutrašnjost je, u poređenju sa vanjštinom, uređena u gotičkom stilu, pošto je gradnja bila prekinuta jedno duže vrijeme. Posebno treba naglasiti stupove koji su u obliku palme. U katedrali se nalazi i dijeceski muzej.

Park-Parque Nacional de la Caldera de Taburiente na otoku La Palma

Caldera de Taburiente na otoku La Palma je jedan sasvim poseban krajobraz Kanarskih otoka. Ovaj Nacionalni park se proteže na površini od 4.690 ha i sadrži između ostalog endemske biljne vrste, kao što je npr. kanarski bor. Treba napomenuti i velike visinske razlike i do 2.000 metara. Pri tome se vrhovi obrušavaju blizu jedan drugome okomito do 800 m dubine kreirajući jedinstvene usjeke sa potocima i vodopadima. Ovdje se nalaze i najviša brda otoka, između ostalog Roque de los Muchachos (2426 m), Pico de la Cruz (2351 m), Piedra Llana (2321 m), Pico de la Nieve (2236 m) i Punta de los Roques (2085 m).