Aktivnosti na otoku Fuerteventura

Glavna atrakcija ovog otoka nesumljivo su prostrane plaže na istočnoj obali. Ovdje se možete potpuno opustiti i jednostavno uživati na suncu. Za sve one koji su ipak željni malo kulture i raznolikosti pripremili smo sljedeći izbor znamenitosti i atrakcija. Tako će vaš odmor postati nezaboravnim doživljajem.

Ecomuseo de La Alcogida

Muzej ekologije La Alcogida prikazuje tradicionalni život na selu. tu možete vidjeti kako se žito mljelo u mlinu, kako se na tradicionalan način pripremao sir ili kruh i kako se brinulo za životinje. Imate priliku promatrati lončara i tkalca pri njihovom radu. Ovdje će vaša djeca moći vidjeti nešto za što kod kuće baš više i nemaju priliku upoznati. Muzej je za posjetitelje zatvoren ponedjeljkom i subotom.

Museo Arqueológico y Etnográfico

U arheološkom i etnografskom muzeju u Betancuriji možete krenuti stopama prastanovnika La Atalayite. Muzej se sastoji od tiju dijelova: arheološki, paleontološki i etnografski dio. Posjetite ovaj muzej i dobit ćete odličan pregled života prastanovnika i njihovih običaja.

American Star

U siječnju 1994. godine se u blizini plaže Playa de Garcey nasukao i potonuo luksuzni amrički cruiser. Mnogi su već pokušali izroniti predmete s luksuznog plovila. Pritom je izgubljeno više od 30 života. Najozbiljnije savjetujemo da se suzdržite od sličnih pokušaja.

Villa Winter

Kod Cofete na poluotoku Jandía nalazi se Villa Winter. Ime je dobila po svom prvotnom vlasniku, Njemcu Gustavu Winteru. Povijest vile je tajnovita i prate je mračne glasine o njenoj svrsi. Trenutni vlasnici nisu poznati, a vila je trenutno napuštena.

Oasis Park

Oasis Park je tropski tematski park u La Lajiti. Ovdje se nalazi i najveći rezervat deva u Europi. Egzotične životinje od majmuna do zebri oduševit će vas i zabaviti cijelu obitelj. Podjednako egzotični botanički vrt u sklopu parka je također vrijedan posjeta. Park je otvoren tijekom cijele godine.

Vodeni sportovi

Zbog stalnih vjetrova plaže ovog otoka su raj za ljubitelje vodneih sportova. Zapadna obala odlična je za surfanje i wind surfing osobito na sjeveru kod Corraleja, isto tako i istočna obala (osobito dugi predio s plažom između Coste Calme i Jandíe).

U zadnje vrijeme posebno oduševljava kite surfing, a postoje čak i predjeli namjenjeni wind i kite surferima.

Na zapadu otoka ima tako strme obale da je plivanje opasno po život. Jednako treba pripaziti na jake i promjenjive morske struje.