search

Ribnica na Pohorju - kuće i apartmani u planinama

Ribnica na Pohorju ili Ribniško Pohorje je općina s nekoliko naselja te istoimenim naseljem kao središtem, koja se nalazi u pokrajini Koruška na sjeveru Slovenije. Najveći dio povijesne pokrajine Koruške nalazi se u Austriji, jer je tako narod odlučio plebiscitom 1920. Ovo je područje planinsko i nudi odlične mogućnosti za aktivan odmor u svim godišnjim dobima.

Aktivnosti u mjestu Ribnica na Pohorju

Nemojte misliti da ovdje ne možete plivati. Unutar 35 kilometara od samog mjesta postoje čak tri bazenska kompleksa od kojih je onaj u mjestu Ravne na Koroškem otvoren cijele godine. U regiji se nalaze brojne planinarske, pješačke i biciklističke staze, a bicikl možete voziti čak pod zemljom. U regionalnom parku Topla pod Peco nalaze se prelijepe klisure Burjakove peči koje se ubrajaju u najbolja prirodna penjališta u Sloveniji. Ovamo dolaze prvenstveno posjetitelji koji se tijekom svog odmora ne boje napuniti pluća kisikom. U regiji se nalaze dvije sportske zračne luke za lakše letjelice. Na nekoliko mjesta na rijeci Dravi možete splavariti. Ne zaboravite na bistre rijeke u Sloveniji koje su idealne za sportski ribolov, a u Koruškoj na raspolaganju stoje i dva ribnjaka. Na kraju ono bitno – skijanje! U Koruškoj postoji čak šest skijaških centara, a jedan je upravo na Ribniškem Pohorju. Tu se nalaze dva skijališta: Ribnica na Pohorju i Ribniška koča. Oba leže pod Črnim vrhom, najvišim vrhom Pohorja. Staze se razlikuju i nude mogućnosti profesionalcima, amaterima i najmlađima. Na raspolaganju stoji čak i skijaški vrtić.

Lokalni specijaliteti

Ne propustite posjetiti neku od odličnih lokalnih restorana ili gostiona. Ovdje nećete baš naići na lagane obroke, jer se ipak radi o krepkoj hrani iako mesni zalogaji nisu bili nešto što se često viđalo na stolu. Kušajte kukuruzne ili heljdine žgance, razne savijače, kaše i juhe. poznata juha od krumpira tradicionalno je bila dijelom doručka. Tradicionalni kruh bio je česta pojava i ne propustite se osladiti kriškom odličnog domaćeg raženog kruha koji je ukusan danima. Kombinirajte aktivni odmor i gurmanski ručak i krenite biciklom na neku od izletničkih farmi s gostionicom ili planinariti dobro označenim stazama do nekog od doista brojnih planinarskih domova.

Ako volite odmor u planinama u zelenom okruženju, pregledajte ponudu kuća i apartmana u mjestu Ribnica na Pohorju, rezervirajte svoj smještaj i provedite odmor iz snova u Sloveniji.