search

Žilina - smještaj u kućama i apartmanima za odmor

Na sjeveroistoku Slovačke očekuje vas uzbudljivo i zanimljivo odredište: pokrajina Žilina. U Žilini možete provesti obiteljski odmor iz snova. Pokrajina Žilina nosi ime po istoimenom gradu. Za one koji bi voljeli vidjeti i glavni grad Slovačke, Bratislavu, mogu to učiniti, her je udaljena samo dva sata vožnje. Naravno da u Bratislavi možete uživati u svemu što može ponuditi prava europska metropola. U Žilini imate priliku uživati u prelijepoj dolini triju rijeka koju čine rijeke Vah, Kysuca i Rajčanka. U Žilini ćete uživati u planinskim krajolicima u kojima se nalaze bogate i prostrane šume koje skrivaju mala i ljupka sela. Zato je pokrajina idealna za sve koji žele provesti doživjeti aktivan odmor, jer ovdje možete planinariti, pješačiti, voziti brdski bicikl i još mnogo toga. Čeka vas odmor iz snova u Slovačkoj, u prirodi, a nedaleko velikih metropola. Sve što trebate napraviti je pregledati naši ponudu apartmana i kuća za odmor u Žilini i rezervirati smještaj za odmor iz snova u Slovačkoj.

Priroda u blizini vašeg doma za odmor u Žilini

Kao što smo već spomenuli, kuće, vile i apartmani za odmor u Žilini uvijek su u blizini prirodnog okruženja. Zato je ovdje vrlo lako zabaviti se u prirodi, bilo to šetnja ili bavljenje zahtjevnijim fizičkim aktivnostima. Slovačka je svjetski poznata po svojim brojnim planinarskim stazama i stazama za brdski biciklizam. Svjetski poznati biciklist, Peter Sagan, svoju je profesionalnu karijeru započeo upravo ovdje, u Žilini, koja je njegov rodni grad. Imate priliku čak dogovoriti vođeni obilazak s profesionalnim vodičem, no vjerujemo da ćete se snaći i sami pratite li upute i oznake. Jedna od omiljenih pješačkih staza je Žilina-Budatin, a to je izlet koji morate dobro planirati, jer će vam tako brzo ponestati dana za razgledavanje. Na svom putu ćete imati prilike vidjeti brojne zanimljivosti, a na kraju vas čeka prekrasni stari dvorac u  Budatina. Ovo nije zahtjevan izlet i preporučujemo ga svima. Tko ne voli nacionalne parkove? Ni na tom polju Žilina ne može razočarati. Jedan od najpoznatijih parkova u istoimenom planinskom lancu je Mala Fatra gdje imate priliku uživati u nižim i pitomijim planinama. Na svom obilasku parka vidjet ćete i, nadamo se, posjetiti sela koja dišu kulturu i tradiciju lijepe Slovačke. Pročitajte više o tome što vam sve nudi odmor u sjevernoj Slovačkoj

Znamenitosti i zanimljivosti u blizini vašeg doma za odmor u Žilini

U samom gradu kao i u pokrajini Žilina možete se dobro zabaviti na više lokacija. U gradu Žilini na raspolaganju su vam brojne zanimljivosti koje vas neće razočarati. Nemojte nikako propustiti posjetiti i razgledati mramorni Marijanski trg (Marianske Namestie) i nevjerojatne srednjovjekovne  zgrade koje se nalaze na njemu. Na svom odmoru u pokrajini Žilina možete otići na izlet u prekrasni dvorac Lietava koji se nalazi na samo petnaest minuta vožnje od grada. Danas se možda radi o ruševini, no to je veličanstvena ruševina koja je do šesnaestog stoljeća bila glavnim vojnim stožerom. Ono što na svom odmoru u Žilini nikako ne želite propustiti obilazak Katedrale svetog trojstva ni onaj stare gradske vijećnice. Obje zgrade pripadaju samom vrhu arhitekture u lijepoj Slovačkoj. Pročitajte više o zanimljivostima ove regije.

Mali napuci i gastronomija u pokrajini Žilina

Na svom odmoru u Žilini imat ćete priliku kušati odlična piva, posebna vina, sjajnu hranu te iskusiti gostoljubivost koji svojim posjetiteljima s ponosom vole predstaviti tradicije i priče iz davnina. Odmor Slovačkoj sigurno će biti zanimljiv, a vjerujemo da će biti fantastičan posjetite li neki od kompleksa toplica, vodenih parkova odnosno spa centara u pokrajini Žilina koji su nadaleko poznati. Zato odmor u Žilini može biti predivno i nezaboravno iskustvo ne samo za obitelji s djecom već i parove koji žele uživati u prirodnim i izvornim krajolicima, toplicama i restoranima, a najbolji restorani za sve ukuse nalaze se u središtu grada Žiline. Ono što ne smijete propustiti su pivski barovi gdje pored domaćih vrsta piva možete uživati i u najboljim međunarodnim pivima.

Rezervirajte svoj apartman ili kuću za odmor u Žilini i provedite odmor iz snova u Slovačkoj.