search

Trenčin - smještaj u kućama i apartmanima za odmor

Sanjate li o odmoru okruženi najljepšim krajolicima nad kojima su se nadvile planine gdje ćete uživati i doživjeti nova uzbuđenja sa svojom obitelji u Slovačkoj? Zvuči li vam to kao dobra ideja, odmor u pokrajini Trenčin zvuči kao sasvim logičan izbor za vas. Nalazi se nedaleko granice sa Češkom i 120 kilometara sjeverno od glavnog grada, Bratislave. Ovdje možete vidjeti znamenitosti koje datiraju još iz drugog stoljeća kada su rimski vojnici ovdje imali svoj grad. Trenčin je jedinstven zbog svog bogatstva povijenim zgradama i spomenicima, a u isto vrijeme dom je i prekrasnoj suvremenoj arhitekturi. Grad je okružen prelijepom prirodom što ga čini idealnim odredištem za obiteljski i romantični odmor.

Odmor u gradu Trenčinu

Izbora aktivnosti i ponuda zanimljivosti u gradu istoimene pokrajine neće vam nedostajati. Grad Trenčin dom je nekim od najpoznatijih znamenitosti u Slovačkoj. Ono što se ne propušta je dvorac Trenčin. Trenčin je obrambena formacija koja je nudila zaštitu na trgovačkim putevima prema Sredozemlju. Obrambeni zidovi ove fortifikacije jednostavno su nevjerojatni. Najstariji dio zidina dovršen je u jedanaestom stoljeću. U Trenčinu možete vidjeti jedan od najstarijih rimskih napisa u Slovačkoj kojeg su Timljani napravili 179. nakon bitke s germanskim plemenima. Nakon što razgledate rimski napis, možete se prošetati po gradu koji je prepun odlično očuvanih dijelova iz raznih razdoblja bogate prošlosti. Središnji dio dvorca Trenčin je toranj na koji se možete popeti stubama ili uz pomoć dizala. Ono što ćete vidjeti je potpuna panorama grada Trenčina. Sve će vam biti na dlanu: dvorac, staru jezgru  prirodu koja sve to okružuje. Svoj odmor može biti pravo kulturno uzdizanje posjetite li galeriju Galeria Miloša Alexandra Bazovskeho gdje lokalni umjetnici redovito izlažu različite vrste eksponata.

Kao provesti aktivan odmor u lijepom Trenčinu?

Svi oni koji vole aktivnosti u prirodi ili uopće aktivan odmor u lijepom okruženju, u pokrajini Trenčin neće ostati kratkih rukava. Trenčin leži nisko u dolini rijeke Vah koja obilježava cijelu regiju. U rijeci Vah imate priliku plivati, na joj možete loviti ribu, jedriti, a na nekim njenim dijelovima možete otići na rafting. Nevjerojatnu prirodu ove regije možete vidjeti ne samo u samoj prirodi – za posjetitelje je otvoren Pretpovijesni muzej Bojnice koji vam može ponuditi uvid u tajne prapovijesti ove regije. Ono što je geološki ponos regije prirodne su kamene formacije koje su iznimno rijetke u Europi. Maninska uzina prirodni je rezervat iznimno rijetke flore i faune, a impresivne stijene oduševit će i najveće skeptike. Ovdje možete pješačiti, planinariti, voziti bicikl i, najvažnije, penjati se po stijenama. Dolazite li na obiteljski odmor s najmlađima, obvezno posjetite veliku šumu s odličnim igralištem u Brezini. Viseće staze, penjanje na drveće i razne ostale igre u šumi će vas oduševiti. Špilje su još jedan ponos pokrajine Trenčin u lijepoj Slovačkoj. Opatovska je biser među njima i doista morate posjetiti ovu 38 metara duboku špilju. No, zapadna Slovačka krije još mnoga ugodna iznenađenja.

Male stvari koje odmor znače u Trenčinu

Prvi logičan izbor za dnevni izlet u pokrajini Trenčin zasigurno je park prirode Breziny. Ovo je savršeno mjesto za dulja pješačenja. Vjerojatno je da ćete proći pored starog vrta, drevnog samostana, a možete svoj izlet završiti usponom na planinu Inovec. U gradu Trenčinu vas očekuju dva trga u starom dijelu koja graniče s lijepom pješačkom zonom. Ovdje možete u svako doba dana posjetiti živahne kafiće ili restorane gdje se možete osvježiti domaćim pivom ili si malo ubrzati puls šalicom odlične kave. Pregledate NOVASOLovu ponudu kuća i apartmana u Trenčinu i rezervirajte smještaj za svoj odmor iz snova u Slovačkoj.