search

Prešov - smještaj u kućama i apartmanima za odmor

Prešov je pokrajina na sjeveroistoku Slovačke koja graniči s Viskom Tatrama na sjeverozapadu, poljskom na sjeveroistoku i pokrajinom Košice na jugu. NOVASOLov apartman ili kuća za odmor u pokrajini Prešov može vam ponuditi odlično ishodište za obilazak povijesnih srednjovjekovnih gradova, lijepih prirodnih krajolika i odmoriti se, što je najčešći cilj na samom odmoru. Prešov možete posjetiti u bilo koje doba godine jer vas tamo očekuju jezera i rijeke u kojima možete loviti ribu tijekom ljeta, kao i Visoke Tatre gdje NOVASOL nudi udobne kućice koje su savršene za zimovanje s cijelom obitelji. Želite li provesti odmor u lijepoj zemlji, gdje cijela obitelj može imati lijepa iskustva s ljetovanja ili zimovanja, tada je smještaj za odmor u pokrajini Prešov u Slovačkoj pravo odredište za vas.

Iskustva u gradu Prešovu

Prešov nudi prelijepo iskustvo odmora u Slovačkoj i glavni grad istoimene regije nimalo ne zaostaje s ponudom. Prešov je treći najveći grad u Slovačkoj vrlo zanimljive povijesti i danas je krasan multikulturni grad s popločanom starom jezgrom. Svoj duh gradu su dali ne samo Slovaci, već i Ukrajinci i Poljaci, a svi su zajedno oblikovali najveći grad sjeveroistoka Slovačke. Iz svog apartmana ili kuće za odmor u Prešovu možete posjetiti brojne kulturne zanimljivosti ili otići na jednodnevne izlete u neki od srednjovjekovnih gradova koji se nalaze u regiji. U samom gradu vas očekuju brojni restorani, kafići i barovi, gdje možete sjesti i uživati nakon dugog dana i opustiti se nakon napornog razgledavanja znamenitosti. Većina kulturnih znamenitosti nalazi se u središtu grada. Glavnim trgom dominira Crkva svetog Nikole iz 14. stoljeća sa svojim gotičkim zvonicima. Trg okružuju prelijepe zgrade slovačke renesanse kao i palače, među kojima je najpoznatija palača Rákózci, u kojoj se nalaze brojni muzeji, među kojima su muzeji vinarstva, rudnika soli te judaizma, a ona je i pozornicom brojnih kulturnih manifestacija u gradu. U gradu ćete zateći brojne ulice prepune trgovina i parkova gdje možete sjesti i uživati u ljepotama prije povratka u svoj krasni apartman ili kuću za odmor. Nedaleko grada nalaze se zanimljivi tudnici opala, poznati muzej Andya Warhola, špilje i prirodni rezervati kao i nacionalni parkovi.

Aktivni odmor u prelijepoj prirodi pokrajine Prešov

Krajolik koji dominira ovom lijepom regijom Slovačke planinski je i u njemu se nalazi najviša planina u zemlji. Najviši vrh je Gerlachov na više od 2600 metara nadmorske visine. Velike rijeke teku kroz pokrajinu i dovode život okolnim gradovima koji su ovdje nastajali još u davnim vremenima. U regiji imate široku paletu izbora wellness centara i resortova. Veliki broj toplica napaja se termalnom mineralnom vodom. Nakon naporne zabave u wellnessu ili jako zahtjevnog obilaska muzeja odnosno nacionalnog parka morate se obvezno opustiti u masažnom bazenu ili sauni pa zaplivati par krugova. Ne trebamo naglašavati da različite toplice nude različite zdravstvene tretmane uz obvezno opuštanje koje se podrazumijeva. U ovoj provinciji nalazi se više nacionalnih parkova, poput NP Tatra, NP Poloniny i NP Pieniny u kojima se čuva izvornost, a brojne životinjske vrste tu nalaze utočište. Ovdje možete vidjeti mrkog medvjeda dok orlovi kruže nad šumama. Ljeti su planinski krajolici idealni za mirne šetnje i vožnju brdskim biciklom, a u dolini možete igrati golf ili voziti kajak ili kanu na rijekama ili jezerima. Zimi možete otići na skijaški izlet u Visoke ili Niske Tatre, a tamo su i omiljene toplice. Usred prelijepe prirode možete posjetiti velike tvrđave i dvorce u regiji Prešov koji pričaju posebnu priču o povijesti i legendama ovog čarobnog predjela Slovačke.

Čaroban odmor u pokrajini Prešov

Ova je pokrajina bila najuzbudljivijim poprištem događaja u povijesti Slovačke. Dramatični događaji zbivali su se u gradovima, prirodi i velikom broju dvoraca koji se uzdižu nad lijepim panoramama. Najvažniji dvorac je Spis koji je ujedno i najveća ruševina središnje Europe. Sagrađen je tijekom dvanaestog stoljeća i bio je važan političkim ekonomski i kulturni centar ovog dijela regije koja je pripadala Mađarskoj. Krenite rano na dnevni izlet i doručkujte u lijepom povijesnom selu Spisská Kapitula. Pregledajte NOVASOLovu ponudu kuća i apartmana za odmor u pokrajini Prešov i doživite odmor iz snova u Slovačkoj.

Zanimljivost:

Opali koji se nalaze na kruni engleske kraljice upravo su iz Prešova.