Odmor u zapadnoj Slovačkoj

Smještena na granici s Austrijom, Mađarskom i Češkom, leži zapadna Slovačka koja Vas poziva na istraživanje Malih Karpata sa svojim slikovitim planinama i vinogradima smještenim na padinama. Upoznajte se sa kraljevskim gradovima ove regije i uživajte u boravku u Bratislavi. U posjetu nekoj zemlji trebao bi se naravno upoznati i njen glavni grad. Takav kredo putnika posebno vrijedi za grad poput Bratislave koji se nalazi u južnom dijelu zapadne Slovačke, nedaleko od Beča i Budimpešte. Ovaj austrijsko-mađarski ugođaj se osjeti i u Bratislavi, kada se prošeta ulicama izvrsno sačuvanog starog grada i sjedi u jednom od brojnih kafića te promatra njegova užurbanost.

Bilo bi pogrešno svesti Bratislavu samo na carski ugođaj. Jer, pored baroknih palača i crkava iz vremena Marije Terezije i uz poznati dvorac Bratislava je danas i moderan, kozmopolitski grad sa atrakcijama kao što je SNP most preko Dunava, koji je postao simbol grada ili 220 metara visok televizijski toranj, najviša zgrada u Slovačkoj. Ovaj grad pruža mnogo mogućnosti čak i za one koji obožavaju kupovinu. Saznajte više o regiji u kojoj se nalazi Bratislava i provjerite smještaj u NOVASOL ponudi, sigurni smo da ćete lako pronaći idealan apartman ili kuću za vas. 

No, zapadna Slovačka je više nego lijepa regija u kojoj se nalazi glavni grad države. Regijom prolaze Mali Karpati kroz kojih se niže nekoliko kraljevskih gradova. U gradovima i selima ovoga kraja cijeni se i još uvijek održava tradicija vinogradarstva i ako volite vino, trebali bi ste proći vinskom cestom Malih Karpata koja vodi od vinskog centra u Devonu pa sve do Horne Oresany. Svako mjesto kroz koje prođete ima svoje specifično vino koje bi ste trebali kušati uz specijalitete iz domaće kuhinje. Za ljubitelje prirode i zimskih radosti svakako preporučamo smještaj i odmor u regiji Trenčin, koji je smještena u sjeverozapadnom dijelu Slovačke. 

Ljubitelji rekreacije imaju idealne uvjete za aktivan odmor; u ljeto za opsežno pješačenje, planinarenje i biciklizam kroz hrastove i bukove šume ili kupanje u jednom od mnogih jezera. U zimu, nisko planinski krajolici nude mogućnost skijaškog trčanja. Cijela je zapadna Slovačka zapravo raj za dušu. Ona će vam priuštiti odmor kakav vam je već dugo potreban, da li volite aktivnost ili ljenčarenje. Njeni pejzaži i čist zrak pozitivno će utjecati na vaše raspoloženje, stoga odaberite jednu od zapadnih regija; osim Bratislave i Trenčin, vaš idealan smještaj za savršen odmor možete pronaći i u Nitri ili Trnavi

Iskoristite fleksibilnost, u kojoj će Vam pomoći i položaj Vaše vile, kuće za odmor i apartmana, te sami sebi sastavite svoj poseban program provoda godišnjeg odmora.