Odmor u sjevernoj Slovačkoj

U ovom dijelu zemlje između planina Fatre i Tatre, gdje se blagi brežuljci smjenjuju sa strmim, hrapavim liticama stijena, vrijeme prolazi jako sporo. Bila to Visoke Tatre, najmanja planina na svijetu ili Niske Tatre, nakon osnivanje nacionalnog parka mogla se zaštititi neopisivo lijepa priroda tako da danas ljubitelji prirode mogu uživati u njoj.

Gdje drugdje u Europi, dok šetate obroncima, možete susresti smeđeg medvjeda u divljini na slobodi ili promatrati orlove u letu. I biljni svijet nudi mnoštvo interesantnih primjeraka, a u nizinama na livadama možete brati gljive ili bobičasto voće. Posjetiteljima se nudi i spektakularan provod silaskom u krške špilje, kao na primjer u Demaenower špilju sa njenim snažnim slapovima i stalagmitima ili Demaenower ledenu špilju.

Sjeverna Slovačka nije samo za ljubitelje prirode. Oni koji traže opuštanje kroz fizičku aktivnost, ovdje će imati bogat izbor. U ljeto se po planinama može penjati, planinariti ili voziti po biciklističkim stazama, dok se u nizinama nudi golf ili vožnje kanuom po rijeci Váh. Kod skijaša su u zimu posebno popularni obronci Visoke Tatre. Ako se nakon napornog, rekreacijskog dana želite opustiti, onda to najradije napravite u jednoj od toplica. Zbog bogatstva na termalnim izvorima u sjevernoj Slovačkoj postoji dugačka tradicija toplica koja se održala sve do danas.

Ne treba zaboraviti ni brojne dvorce, palače i ostale znamenitosti koje su rezultat burne povijesti ove zemlje u srcu Europe.

Svejedno za što se odlučite na Vašem odmoru, zabave neće nedostajati! Provjerite više o sjevernoj regiji Žilina i pronađite idealan smještaj za vaš odmor