Kultura Slovačke

Republika Slovačka je zemlja nevjerojatnih raznolikosti. Ovdje na relativno maloj površini možete naći mnogobrojne prirodne ljepote, povijesne znamenitosti i živopisnu narodnu umjetnost. Stoga dodjite i doživite nevjerojatnu ljepotu visokih gorja sa gorskim dolinama i vodopadima, tajnovitost dubokih špilja i slikovitost sakralnih gradjevina i utvrda. Uživajte u gostoljubivosti domaćina i upoznajte njihovu tradiciju i folklor.

Otkrijte Slovačku kao zemlju folklora. Tradicija, običaji i rukotvorine predaka se njeguju i drže na životu ne samo u mnogim muzejima na otvorenom, kao što je to npr. Vlkolinec (UNESCO), Vychylovka ili Kysuce,nego i na selu i u manjim gradovima. Tu ćete se diviti umjetnosti lončara, tkalja i drvorezaca.

Nezaobilazan dio Slovačke kulture je i njena kuhinja. Nešto blaža od mađarske, nešto ljuća od češke, slovački su gastronomski specijaliteti veoma ukusni, ali i zasitni i kalorični. Većinom se sastoje od mesa, a Slovaci posebno vole knedlice. Vjerujemo da ćete i vi uživati u njima, a prekrasni krajolici i svjež zrak utjecati će na vaš apetit.