search

Košice - vile, kuće i apartmani za odmor!

Košice je drugi po veličini gradu Slovačkoj, nakon Bratislave, te ujedno i središte regije Košice. Grad se nalazi na rijeci Hormad, na jugu Košičke kotline, u istočnoj Slovačkoj. Odaberite predivnu kuću za odmor iz NOVASOL ponude u ovoj regiji i dopustite da vas priroda i krajolik oduševi. Posjetite li ovu regiju, nećete pogriješiti, tu se nalazi više Nacionalnih parkova i prirodnih rezervata koje krasi bioraznolikost. Ako volite odmor u prirodi vjerujemo kako će vas Slovačka biti idealan izbor za godišnji odmor. Zelenilo, predivan krajolik i prirodne ljepote pružiti će vam relaksirajući odmor i nezaboravne dane daleko od gužvi i svakodnevnice. U ovoj regiji moći ćete doživjeti svega pomalo, od prirodnih ljepota do kulturnih zbivanja i povijesnih zanimljivosti. Regija Košice nudi puno više nego što možete zamisliti. Najviše turista dolazi u vrijeme ljetnih mjeseci i jeseni kada ima najviše događanja u regiji. Odvedite svoju obitelj i prijatelje u Slovačku na nezaboravan odmor.

Košice su mjesto u kojem je multikulturalno okružje a dobar suživot dijele Slovaci, Mađari i Česi. U Košicama vas očekuje predivan Dvorac Jakab koje je jedan od najljepših znamenitosti u Slovačkoj. Krasi je neogotički stil gradnje i uređenja. O povijesti ovog grada možete saznati na izložbi koja se održava u zgradi Mikluš u kojoj je nekada bio zatvor. U ovoj zgradi su i podzemne tamnice koje isto tako veliki broj turista posjećuje. Ragija je dugo bila ekonomski, kulturno, obrazovno i povijesno značajna za cijelu Slovačku.

Grad Košice danas nudi mnoštvo aktivnosti i dobru zabavu svima koji ga posjete. Najviše kulturnih i povijesnih zanimljivosti nalazi se u povijesnom dijelu, odnosno starijem dijelu grada. Ljubitelji muzeja i kazališta tu će imati prilike uživati. Razgledavanje svakako započnite gotičkom katedralom Svete Elizabete koja je najveća katedrala i najljepša u Slovačkoj, a kraj nje je toranj i zvonik na koji se možete popeti i doživjeti predivan panoramski pogled na grad. Košice kao grad nosi dugu povijest kulturne baštine i ima jedan od najljepših trgova u Slovačkoj. Oduševiti će vas povijesno nasljeđe ovog grada koji se sve više razvija najviše u kulturnom smislu. 2013. godine grad je bio proglašen prijestolnicom kulture. Na glavnom gradskom trgu moći ćete predahnuti, uživati u ponudi raznih kafića, restorana pa vam preporučamo da kušate neke od tradicionalnih slovačkih jela.

Nakon šetnje i razgledavanja gradskih ulica svakako posjetite predivno uređene gradske parkove kako bi uživali u miru i tišini te zelenilu. U ovoj regiji nalazi se zoološki park treći po veličini u Slovačkoj u kojem će uživati vaši najmlađi. Isto tako, možete posjetiti poznatu dvoranu u kojoj se održavalo svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu, a to je Arena Steel koja se nalazi u širem centru grada. Regija Košice bogata je poviješću, kulturom i prirodnim ljepotama koje čekaju da ih otkrijete. Povedite svoju obitelj na odmor i istražite Slovačku koja nudi mnogo neotkrivenih dragulja. Odaberite vilu, kuću ili apartman za odmor u ovoj predivnoj regiji i otkrijte čari godišnjeg odmora u Slovačkoj! NOVASOL vam nudi predivne kuće diljem Slovačke a vi birajte po svojim željama idealnu kuću za boravak u regiji Košice koja će vam ostati u divnom sjećanju.