search

Bratislava - smještaj u kućama i apartmanima za odmor

Bratislava je glavni grad Slovačke i ujedno njen najveći grad. Udaljen je svega 60-tak kilometara od Beča. Predivan i fascinantan grad, pomalo zanemaren, poziva vas da ga otkrijete. Otkrijte tradiciju ove zemlje koja se najviše ocrtava u glavnom gradu. Bogata kulturna baština, mnoštvo događanja, Bratislava je idealan grad za posjetiti na nekoliko dana. Većinom oni koji posjećuju Beč posjete i Bratislavu zbog njihove blizine, tako da i vi možete posjetit dva grada te ujedno i dvije države na jednom godišnjem odmoru. Pogledajte ponudu NOVASOL objekata u Slovačkoj ili pokraj Bratislave, u predjelu zapadna Slovačka i rezervirajte što prije smještaj koji vam najviše odgovara.

Bratislava na Dunavu

Ono što posebno fascinira je rijeka Dunav, koja prolazi gradom. Obavezno  odvojite vrijeme za vožnju Dunavom, koja će vas oduševiti. Predivan most preko Dunava spaja istočnu i zapadnu stranu grada. Jedna strana nudi povijesnu jezgru sa brojnim zanimljivostima, dok druga strana je puno modernija, te obiluje stambenim i poslovnim zgradama. Bratislava je više od dvjesto godina bila prijestolnica Ugarske stoga ćete taj kraljevski štih osjetiti u arhitekturi crkava i zgrada. Možete se prošetati parkovima usred užurbanog grada, svratiti do poznatih muzeja, ili se odlučiti za neke od aktivnijih sadržaja.

Što vidjeti i doživjeti?

Provjerite na stranicama turističke zajednice Bratislave koje se sve aktivnosti nude u ovom gradu. Odlučite se za moderan apartman u blizini centra ili kuću malo udaljenu od središta i gužvi ovisno o tome kakav odmor trebate. Imamo veliku ponudu apartmana i kuća a vi odaberite što vam najviše odgovara. Što god izabrali iz naše ponude, smještaj će biti polazna točka u vašem istraživanju Bratislave. Naši apartmani nuditi će vam komfor na kraju dana, i sve potrebno za ugodan boravak  u glavnom gradu Slovačke. No, nemojte se zaustaviti samo na glavnom gradu. Istražite i okolicu i cijelu regiju Bratislave. Ova je regija ujedno i najgušće naseljena regija u Slovačkoj iako je zapravo najmanja regija po površini.  Ono što će vas u regiji zateći jest predivan krajolik, zelenilo, mala mjestašca, vinogradi, i tradicija koju ćete doživjeti prolazeći kroz nju. Tu se nalaze i označena staze za pješačenje, biciklističke staze i planinarske staze sve ovisi o vašoj želji za aktivnošću. Posjetite zoološki park u Bratislavi, vaša je djeca uživati u upoznavanju sa životinjama, ili Botanički vrt sa mnogobrojnim vrstama bilja.

Apartmani Bratislava

U centru Bratislave naići ćete na lijepe dvorce te kipove, koji su prava zanimljivost u gradu. Nedaleko od centra primijetiti ćete predivnu palaču koja ima i park kojim se možete prošetati, Grasalkovičeva palača, oduševiti će vas impozantnošću, danas u njoj obitava predsjednik. Ako poželite vidjeti cijeli grad na dlanu popnite se na brdo Slavin, sa kojeg se pruža predivan pogled na Bratislavu. Milan Rastislav Stefanik naziv je zračne luke na koju ćete sletjeti ako dolazite zrakoplovom. Zračna luka je povezana sa autobusima, kao i čitav grad, tako da nećete imati poteškoća snalaziti se po gradu. Beč je udaljen sat vremena vožnje vlakom. Glavni grad Slovačke također nudi i gastronomske užitke za sve one koji vole probati tradicionalne specijalitete destinacije koje posjećuju. Probajte tradicionalni gulaš, ili najpoznatije jelo Bryndzove halušky tipično slovačko jelo. Uz jelo svakako popijte čašu slovačkog bijelog vina koje je jako poznato. Bratislava će vas oduševiti jednostavnošću ali i stilom, arhitekturom i ljepotom rijeke Dunav koja prolazi kroz grad.

Rezervirajte vilu, kuću ili apartman u Slovačkoj što prije i provedite nezaboravan odmor!