search

Banska Bistrica - vile kuće i apartmani

Banska Bistrica (Banska Bystrica)

Rezervirajte svoj apartman ili kuću za odmor u Banskoj Bistrici (Banska Bystrica) u Slovačkoj, u gradu njemačkih korijena koji je obilježen rudarskom industrijom. Banska Bistrica smještena je u prelijepoj dolini rijeke Hron okružene Niskim Tatrama koje dodiruju oblake. Odmor u Banskoj Bistrici ponudit će ponešto zanimljivo svakom od vas. Ovdje će se odlično provesti parovi kao i obitelji s djecom. Priroda koja okružuje pokrajinu Bansku Bistricu čini regiju idealnom za aktivni odmor na kojem možete tijekom cijele godine istraživati špilje, planine i označene staze. Bojne znamenitosti dvoraca, crkava, utvrda i palača čine grad Bansku Bistricu nevjerojatno zanimljivim odredištem i ljeti i zimi. Počnite razmišljati o odmoru u Slovačkoj, lijepom odredištu i kući za odmor ili apartmanu u Banskoj Bistrici.

Istražite povijest Banske Bistrice

Na svom odmoru u Banskoj Bistrici trebali biste istražiti sam grad i njegove znamenitosti i zanimljivosti. Omiljena znamenitost je stari trg Námestie Slovenského národného povstania koji je dobio ime po velikom slovačkom ustanku 1944. Ovdje ćete vidjeti nevjerojatna zdanja koja se nalaza na nekim od najvažnijih slovačkih adresa. Na ovom trgu imate priliku sjesti u lijep kafić i uživati u kavici ili ručku. Središte Banske Bistrice pun je baroknih tornjeva, žutih zvonika i crkava u gotičkom stilu koji obilježavaju ovaj grad i čine ga ljupkim i jedinstvenim. Banska Bistrica nije jedini grad u Slovačkoj s lijepim središtem i dvorcima, ali možda jedan od najljepših. Posjetite li Bansku Bistricu, ne biste smjeli propustiti Muzej slovačke neovisnosti koji ne samo da je sadržajno bogat i zanimljiv, on je i arhitektonski biser svjetske kvalitete. Sagrađen je u obliku letećeg tanjura. Za ljubitelje kupovine, tu je glavna ulica koja je otvorena isključivo za pješake, a u njoj možete naći sve moguće trgovine, od sportskih do dizajnerskih. Zašto ne biste prošetali do najsuvremenijeg trgovačkog centra u Europi u kojem se nalazi i odličan kino kompleks. Izvan središta mjesta možete obići betonske blokove koji su spomen na razdoblje Hladnog rata.

Aktivan odmor i priroda u pokrajini Banska Bistrica

Planirate li aktivan odmor, rezervacija apartmana ili kuće za odmor u pokrajini Banskoj Bistrici u središnjoj Slovačkoj odlična je ideja. Posjetite nacionalni park Vel'ka Fatra gdje možete uživati u planinama, bogatim šumama i ostaloj slovačkoj flori i fauni. Ovdje vas očekuju tri grada Martin, Ružomberok i Turčianske Teplice iz kojih vode bezbrojne pješačke staze različitih težina i duljina. Zimi biste mogli skijati u odličnim skijalištima Donovaly i Malinne. Slovačka je poznata po svojim prelijepim špiljama koje se protežu duboko u podzemlje koje morate istražiti jer se radi o nevjerojatnim kamenim formacijama. Jedna od omiljenih je u pokrajini Banska Bistrica je špilja Harmanecka jaskyna koju nazivaju i Bijelom špiljom. Ova je špilja nalazi u spomenutom nacionalnom parku, a u nju možete ući čak dublje od jednog kilometra. Ne radi se o zahtjevnom obilasku, a za njega vam ne treba više od sat vremena i bez vodiča. Znamo da svi volite lijepe prirodne krajolike i zato bismo vas rado potakli na obilazak prirodnog rezervata Badinsky prales u kojem se nalazi znameniti svjetionik kao i jedna od najstarijih šuma u Slovačkoj.

Male ideje za lijep odmor u Slovačkoj u Banskoj Bistrici

Ono što ne propuštate je kava ili čaj na središnjem trgu Banske Bistrice. Ovdje se nalazi i restoran Bystricka Klubnovna čiji meni je nadahnut tradicionalnim slovačkim poslasticama. Kušajte pileći gulaš s paprikom  i domaće pivo. Sve što trebate napraviti je pregledati NOVASOLovu ponudu kuća i apartmana u Banskoj Bistrici i doći na odmor iz snova u Slovačku.