Atrakcije u Slovačkoj

Gotovo svatko želi svoj obiteljski odmor učiniti zanimljivim i upotpuniti ga raznim izletima kao i posjetiti mnogobrojne zanimljive atrakcije. Na području Slovačke na raspolaganju su mnogobrojne znamenitosti i atrakcije a mi smo za vas izdvojili tek neke. Slovačka je raznolika zemlja koja svojim posjetiteljima nudi bezbroj aktivnosti i mogućnosti za raznovrstan odmor. Prelijepa priroda, kupanje u kristalno čistim jezerima, bogata povijesna i kulturna baština zasigurno će vam ostati u lijepom sjećanju ukoliko posjetite Slovačku, zemlju u kojoj povijest i umjetnost još uvijek žive. U nastavku slijedi tek kratki izbor zanimljivosti na ovom području.

 

 • Dvorac Bojnice- najljepši dvorac u Slovačkoj smješten je na prekrasnoj lokaciji na brdu Strazovske a upravo je tu snimljeno nekoliko bajkovitih romantičnih filmova. U sklopu dvorca smješten je zološki vrt.
 • Tatralandia- najveći vodeni park u Slovačkoj nalazi se u blizini mjesta Liptovský Mikuláš a pruža bezbroj mogućnosti zabave za sve uzraste. Razni bazeni na otvorenome sa prekrasnim pogledom na krajolik i okolna brda čine ih još posebnijima.
 • Bratislava- glavni grad Slovačke u posljednjih nekoliko godina svojim je brojnim obnovama „dotjerao“ izgled grada. Posebno renoviran centar grada sa brojnim kafićima poziva na opuštanje i ugodno druženje.

   

  • Vlkolinec (UNESCO-v muzej na otvorenome)- napustite glavnu cestu Ruzomberok i uronite u neki sasvim drukčiji svijet. Očaravajuće kuće i stari ljudi u narodnim nošnjama toplo će vas dočekat
  • Splavarenje rijekom Váh predstavlja posebno iskustvo a za vrijeme putovanja koje traje oko 1 sat možete uživati u prekrasnoj prirodi.
  • Piešťany –slikovito lječilišno kupalište gdje se reumatske bolesti lječe još od 19.stoljeća
  • Dvorac Oravský -112 metara iznad rijeke Orave na litici smješten je dvorac Oravský izgrađen u 13. stoljeću a danas je jedna od najposjećenijih atrakcija u Slovačkoj.
  • Zemplinska Sirava – veliko jezero smješteno u istočnoj Slovačkoj koje često Slovaci nazivaju i morem prostire se na površni od 33km², 11km dužine te 3,5km širne. Područje je jedno od najsunčanijih u Slovačkoj zbog čega mnogi provode na ovom području svoj ljetni odmor.