Aktivnosti i atrakcije u sjevernoj Slovačkoj

  • Folklori su živi i poznati u cijeloj Slovačkoj. S toga se svake godine održavaju različiti festivali narodne glazbe. Jedan od najvažnijih je Janosik festival u Terchova na sjeveru Slovačke. Dođite i uživajte sa desecima tisuća ostalih gledatelja u glazbenim i umjetničkim grupama narodne slovačke glazbe.
  • Kao da je vrijeme stalo!- tako razmišljaju posjetitelji i vide Vlkolinec - muzej na otvorenom, koji je od UNESCA proglašen svjetskom kulturnom baštinom. Prastare drvene kuće sa krovom od šindri stoje kao svjedoci duge tradicije ovih krajolika. Žene obučene u narodne nošnje, koje prolaze pored Vas, vraćaju Vas stotinu godina unatrag.
  • U Slovačkoj postoji oko 200 dvoraca i ruševina. Neke posebno impresivne se nalaze na sjeveru Slovačke. Najpoznatiji i najposjećeniji od svih je dvorac Oravsky. Izgrađen u 13. st., iznad rijeke Orave, kontrolira okolicu za poznate plemićke obitelji poput Thurzos ili Esterhazy.
  • Iako drugačiji od prethodnika, ali gigantskih razmjera je i vodeni park Tatralandia. Nalazi se u Liptovsky Mikolasu i sa svojim termalnim bazenom, saunom i parnim kupeljima nudi sve potrebno za odmor u wellness oazi. Vodeni park ima i ponude za djecu, između ostalog prekrasan tobogan.
  • Posjetite prekrasne kraške špilje u Donjoj Tatri. Najpoznatije su one u Demaenoveru, a dvije od njih su otvorene za javnost - Demaenover špilja slobode, gdje se mogu promatrati moćni Sinter vodopadi, jedinstvene jezerske ruže, brojni stupci stalaktita i podzemnih jezera te Demaenovera ledena špilja, njeni ledeni stupovi i vodopadi nastali prije 400 godina.

Sport

  • Nije uopće problem biti aktivan i ostati u formi u sjevernoj Slovačkoj. Svejedno gdje se nalazi Vaša vila, kuća ili apartman za odmor, sljedeća planinska staza se nalazi u blizini kao i označena biciklistička staza.
  • Dođite na zimu u sjevernu Slovačku i uživajte u skijaškim brežuljcima Donje Tatre. Zbog svojih širokih skijaških staza i blagih padina veoma je pogodna za obitelji sa malom djecom.
  • Tko više voli adrenalin može se, u pravom smislu riječi, baciti u Strbske Pleso. Svakog vikenda si, uz pomoć Bungee-Jumpinga, možete dizati adrenalin do vrenja.
  • Ljubitelji vodenog sporta mogu se kanuima spuštati niz rijeku Vah ili isprobati vodeni slalom kanalom u Liptovsky Mikolasu.

Za upoznavanje sjeverne regije Žilina provjerite smještaj iz naše ponude. Vjerujemo da ćete lako pronaći kuću ili apartman koji najviše odgovara vašim željama te vam želimo i ugodan odmor u Slovačkoj!