Aktivnosti i atrakcije istočne Slovačke

Istočna Slovačka obuhvaća dvije regije, Prešov i Košice. U obje regije naći ćete pregršt zanimljivosti, a navesti ćemo samo neke od najvažnijih: 

  • Čak i ako nemate vremena ili interesa za posjećivanje kulturnih znamenitosti i istraživanje ovog područja, dvorac Spissky Hrad svakako bi trebali posjetiti. Najveći je dvorac u srednjoj Europi a izgrađen je u 12. stoljeću dok je u 18.stoljeću uništen od požara. Dvorac je uvršten na popis UNESCO-ve liste.
  • Krenete li na putovanje u Silicka l´adnica u Nacionalnom parku slovačkog krša, oduševit će vas prekrasna priroda i krajolici.
  • Dan, dva ili više provedenih na „moru“ istočne Slovačke zadovoljit će sve ljubitelje vodenih sportova. Jezero Zemplinska Širava osim mnogobrojnih vodenih sportova nudi mogućnost izleta brodom preko jezera gdje ćete zasigurno uživati u lijepom krajoliku.
  • Jeste li znali da u istočnoj Slovačkoj postoje hladni gejziri? Na području Siva Brada i Herlány nalaze se gejziri a tom zaista rijetkom i posebnom prirodnom događaju možete se diviti i bez putovanja na Island ili Novi Zeland.
  • Od svibnja do rujna u istočnoj Slovačkoj, u mjestu Košice prometuje vlak koji posebno oduševljava najmlađe. Posebnost je povjesni vagon a vlak vozi vikendom i blagdanima na relaciji dugoj 4,2km.

Pročitajte više o regiji Prešov ili regiji Košice, te odaberite smještaj u našoj ponudi apartmana i kuća za odmor.