search

Costa de Prata - vile, kuće i apartmani za odmor

Rezervirajte svoj idealan smještaj u regiji Costa de Prata u Portugalu. Ako volite predivne pješčane plaže ovdje ćete pronaći svoj raj.  Obala između Lisabona i Porta je razdvedena, puna klifova, skrivenih uvala, dugih pješčanih plaža. Costa de Prata je regija koja privlači surfere iz cijelog svijeta jer su plaže savršene za vodene sportove.

Costa de Prata je mjesto gdje možete provesti relaksirajući odmor, daleko od stresa, svakodnevnice i žurbe. Ovaj dio Portugala je pravi dragulj smješten pokraj Alantskog Oceana kojeg jednostavno morate posjetiti. Ima sve karakteristike turističkog mjesta osim prevelike gužve. Ako se zaželite unutrašnjosti, malih mjesta, restorana u malih gradićima, šarmantnih ulica, ni toga ovdje neće nedostajati. Ujedno ćete moći posjetiti niz znamenitosti uzduž obale. Portugalci su ljubazni domaćini, otvoreni i pristupačni. Pronađite savršeni mali kafić s pogledom na predivnu plažu i uživajte u jutarnjoj kavici, ili još i bolje izaberite vilu, kuću ili apartman iz NOVASOL ponude i uživajte na terasi u udobnosti svoga doma za odmor. Unutrašnjost  Portugala podariti će Vam dijelove svoje prošlosti, arhitekturu, predivne crkvice i sve svoje skrivene tajne. Sve ono što zamišljate tu bi vam se moglo ostvariti.

Costa de Prata – raj za surfere

Drugi sport na svijetu po popularnosti nakon nogometa je surfanje. Ovdje se okupljaju najbolji surferi iz cijelog svijeta, strpljivo čekajući na svoje valove. Ako i niste još probali, ovdje vam se nude tečajevi i škole za početnike tako da svatko može probati bio dio surferskog svijeta. U zimskim mjesecima ovdje surfaju profesionalci, dok su ljetni mjeseci više puni rekreativaca.

Najbolje od odmora – plaža i kultura

Ako rezervirate odmor u regiji Costa de Prata vidjeti ćete da je ovo savršeno mjesto za odmor. Posjetite plažu Playa de Nazaré, ili obiđite mjesto Obidos i Aveiro kojeg nazivaju portugalskom Venecijom. Zavoljeti ćete ova mjesta i plaže.

 

Atrakcije u Costa de Prata

Costa de Prata ima pregršt toga za ponuditi. S jjedne strane predivne duge pješčane plaže na kojim se možete sunčati, kupati i uživati u ljetnim radostima, ali s druge strane posjetiti unutrašnjost koja nudi zanimljivu kulturnu baštinu. Rezervirajte svoj odmor u nekoj od naših kuća po vašoj želji i doživite posebno iskustvo.

Nazaré

Tipično ribarsko mjesto koje se u ljetnim mjesecima pretvara u pravo turističko mjesto. Prošetajte se kroz  mjesto, popnite se na vrh mjesta,  možete i uspinjačom gdje vas čeka prefivan pogled na krajolik. Posjetite i nekoliko hramova vizigota, te kapelu Sao Gião.

Obidos

Ovo malo veoma očuvano srednjovjekovno mjesto posebno će vas se dojmiti. Možete se prošetati zidinama, vidjeti dvorac, ili se izgubiti u labirintu ulica grada koje krasi kuće s bijelim fasadama, tako nalik jedna na drugu. Dođite u Portugal, i rezervirajte NOVASOL smještaj koji će vam biti početna točka za istraživanje ovim mjesta

Leiria

Kraljevski dvorac je prvo što će vam pasti u oko u ovom mjestu, jer on naprosto dominira gradom. Tu je smještena i katedrala iz XVI stoljeća. Grad ima bogatu povijest koju možete pobliže upoznati u arheološkom muzeju. Uz ove zanimljivosti Leiria nudi i mnoštvo malih restorana,trgovina i  mjesta za zabavu.

Figuera da Foz

Smješten na ušću rijeke Mondego, ovaj prekrasni grad krase duge plaže koje su možda i najbolje u regiji. Posjetite Muzej Dr. Santos Rocha gdje možete uživati u velikoj zbirci arheoloških predmeta. Tu je još jedan divan muzej koji čuva upomene o lokalnim ribarskim zajednicama, Núcleo Museológico do Mar.

Aveiro

Ovaj grad nazivaju portugalskom Venecijom, stoga već sama ta činjenica poziva na posjet gradu. Ovdje se nalazi i najpoznatija tvornica portugalskog porculana. Aveiro ima i značajnu morsku luku. Mali mostovi, zanimljiva arhitektura, privući će vas u ovaj grad i podsjetiti vas na predivnu Italiju.

Costa de Prata čeka na vas. Rezervirajte vilu, kuću ili apartman i provedite nezaboravan odmor u Portugalu.