Odmor u Poljskoj

 

Poljska kao fascinirajuća destinacija za godišnji odmor iz godine u godinu privlači sve više posjetitelja. I to uopće ne čudi, jer se raznolikost krajobraza ogleda u lijepim bijelim pješčanim plažama na pomerskoj obali Istočnog mora na sjeveru, te u snijegom pokrivenim zimskim športskim centrima Tatre, Karpata sa Beskidima i Krkonošama na jugu zemlje.

Tko je u potrazi za netaknutom prirodom i jezerima bogatim krajobrazom treba posjetiti Kašubijsku Švajcarsku (Kaschubische Schweiz) ili Mazuriju u nekadašnjoj Istočnoj Pruskoj. Onaj koga više zanimaju umjetnost i kultura posjetit će Danzig, Krakau, Varšavu ili Breslau. Sve to čini Poljsku zanimljivom i fascinirajućom destinacijom za godišnji odmor sa mnoštvom sadržaja za poklonike aktivnog i kvalitetnog odmora.

Upravo iz ovog razloga, sa razvojem cjelokupne turističke infrastrukture,došlo je i do enormnog rasta u ponudi, čiji spektar obuhvata prelijepe vile, kuće za odmor i apartmane na poljskoj obali Istočnog mora, jezerima bogatim visoravnima Kašubije ili Mazurije, te u Šleskoj.

Poljska poradi prihvatljivih cijena i relativne blizine posebno pogoduje obiteljima sa djecom, ali i ribolovcima, lovcima, te sakupljačima gljiva i šumskog voća.

Još uvijek postojeći klišei i predrasude o istočnim susjedima se brzo opovrgnu sa prvim kontaktom sa domaćim izuzetno gostoljubivim stanovništvom. Pri tome je vila, kuća za odmor ili apartman idealno polazište za Vaš godišnji odmor.

Inače, kao i u mnogim drugim zemljama automobile, prtljag i vrijedne stvari ne treba ostavljati bez nadzora. Stoga se obvezno preporuča zaključenje posebne police osiguranja za putovanje u inozemstvo.