Atrakcije u Mazuriji

Svi se mi na odmoru želimo dobro zabaviti te vidjeti i upoznati nešto novo, drugačije!

U Novasol ponudi postoji veliki broj takvih zanimljivosti, pa smo s toga odabrali najbolje ideje za Vaš odmor.

Olsztyn: Povijesni grad sa pitoresknim starim gradom. U središtu grada je gotički dvorac katedrala iz druge polovice 14. st. U dvorcu, u kojemu je nekada stanovao Nikola Kopernik, se danas nalazi muzej Warmije i Mazurije sa djelima od velike umjetničke i povijesne vrijednosti.

 

Frombork: Građena od 1329. do 1388. godine, od opeke, katedrala Frombork je pravo remek djelo gotike. Bogata unutrašnjost potječe iz različitih stoljeća i tako ujedinjuje elemente baroka i rokokoa. Ovdje je, dugo godina, živio i radio poznati astronom, a nakon smrti je pokopan u katedrali. Posjetitelji mogu posjetiti jugozapadni toranj masivnog znonika. Sa njega se pruža prekrasan, panoramski pogled na grad Frombork i njegovu okolicu.

 

Sv. Lipka: Nedaleko od Ketrzyna nalazi se bazilika sa Isusovačkim samostanom, jednim od najljepših baroknih građevina u Poljskoj. U središtu veličanstvene unutrašnjosti su barokne orgulje sa pokretnim figurama iz godine 1721.

 

Kanal Elblaski: Tehničko svjetsko čudo iz 19. st. i turistička atrakcija u prvom redu. Kanal je dugačak oko 80 km i spaja Elblag i Osterode. Ukupna visinska razlika od 100 m regulira se putem pet razina uz pomoć prirodne vode, u kojima se po dva broda istovremeno premještaju na gornju ili donju površinu kanala.